Pigg varje morgon med 7 enkla knep

improveme.se

Din morgonrutin har stor betydelse för hur resten av dagen blir. Känn dig utvilad och skärpt från ögonblicket du vaknar – med sju enkla knep.

Okej, alla är inte morgonmänniskor. Men om du snoozar tills du till slut måste dra dig upp ur sängen och skynda till jobbet är risken stor att du blir stressad och på dåligt humör.

Vakna i stället harmonisk -och låt din morgon sätta ribban för resten av dagen -med de här enkla knepen. 
 
1. Flytta din väckarklocka
Du kanske vill ha klockan nära dig för att lätt kunna snooza några minuter. Men egentligen blir du inte piggare av att ligga kvar i sängen. Ställ klockan en bit ifrån dig så att du verkligen måste sträcka dig efter den -eller till och med gå upp. Det stimulerar hjärnans process att vakna.

2. Undvik koffein
Att dricka kaffe som fort man klivit ur sängen är en dålig vana och bör undvikas. Efter flera timmar utan vätska behöver kroppen vatten eller en färskpressad juice. En kopp varmt vatten med en citronskiva och färskriven ingefära är ett perfekt sätt att börja dagen på. Det kickar igång systemet.

3. Tänk på hållningen

En dålig hållning begränsar flödet av syre i kroppen, vilket gör att den kommer få svårt att vakna till liv. Gör dig redo att möta den nya dagen genom att sträcka ut kroppen ordentligt för att öka blodcirkulationen.

4. Andas djupt
Om du vet att en hektisk dag väntar är det risk att du känner dig stressad redan när du vaknar. För att behålla lugnet är det viktigt att kontrollera kroppens funktioner genom andningen. Andas djupt och långsamt för att behålla lugnet.

5. Träna på morgonen
Många har varken tid eller lust att träna på morgonen. Men genom att göra några snabba och enkla övningar hemma ökar du blodcirkulationen och kroppstemperaturen och enzymaktiviteten kickstartar. Prova att till exempel stretcha eller jogga på stället. Om du gör något mer avancerat så se till att värma upp ordentligt först för att få igång kroppen efter att den varit inställd på viloläge i flera timmar.

6. Ät ordentlig frukost
Frukosten är som du säkert redan vet det viktigaste målet på dagen. Efter flera timmars sömn behöver kroppen fyllas på med ny energi för att du ska kunna komma igång. Se över vad du äter till frukost. För mycket socker gör att du snabbt blir trött igen.

Källa: realbuzz.com

Bildspel: Pigg varje morgon med 7 enkla knep

Bildspel: Pigg varje morgon med 7 enkla knep

[email protected]

2014-09-18 07:16:00

Publicerad: 18 september 2014

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp