Nostalgi med Improveme Nostalgi med Improveme Försökdjurens Dag 2015 Försökdjurens Dag 2015 Mirakelörten som trendar Mirakelörten som trendar Fillers: Vad är lagom? Fillers: Vad är lagom?
Måndag 27 April 2015
HÅR & STYLING Föregående | | Nästa

Innan slingningen: en tydlig utväxt på ungefär två centimeter.

Folieslingorna läggs i en v-form längsmed hårbotten.

Både highlights och lowlights används för att få fram färgskiftningar i håret.

Metoden ska göra att utväxtranden inte syns lika tydligt.

För att få fram volymen i ett tunt skandinaviskt hår har Natasha använt spolar och mycket hårspray.

Vi testar den nya metoden för slingor

Bildspel. Den nya v-formade slingtekniken ska ge mindre markant utväxt än traditionella slingor.

Ett slingat hår ger ofta ett mer naturligt intryck än helfärgat, då man får fram flera nyansskiftningar i håret.


Men eftersom man inte kan lägga färgen ända ner i hårbotten vid en slingning är det vanligt att man redan efter ett par veckor börjar få en tydlig utväxt. En ny teknik för att lägga slingor efter hur håret faller naturligt sägs kunna ge en mindre markant utväxt i hårbotten.

Metoden går ut på att använda v-formade slingor, som läggs snett längsmed hårbotten och möts i mitten av bakhuvudet, berättar frisören Natacha Toloue på salongen Natasha Sthlm, där jag får testa en slingning.

Natasha lägger dels blonda highlights och dels lite mörkare lowlights i mitt hår, som har en utväxt på ungefär två centimeter. Hon använder sig av Redkens senaste kollektionsfärger i guld och violett för att dämpa solblekta strån och få fram ett djup i färgen.

Efter att slingorna sköljts ur lägger hon i en bottentoning som får verka i några minuter. Även detta motverkar en markant utväxt av den naturliga hårfärgen, berättar hon.
2009-09-11 10:21 RSS icon

MALIN LUNDBLAD
malin.lundblad@improveme.se
improveme.se/malin

KOMMENTARER
comments powered by Disqus
BILDSPEL
Antal bilder4 Försökdjurens Dag 2015 Antal bilder9 Nostalgi med Improveme Antal bilder9 Kändisarnas karamellhår Antal bilder15 Mascaran fyller 100 år