Mammaträning

improveme.se

Mammor har inte alltid tid för träning i sin vardag. Men att finna luckor för motion är enklare än du tror. Vi hjälper dig.

Att vara mamma är mer krävande än man tror, speciellt eftersom hon behövs nästan hela tiden. Därför kan det vara lätt för en moder att glömma bort sina egna behov, som träning och bra kost.

Stressade mödrar kan ofta känna att de inte har tid för träning, men motion är ett bra sätt att varva ner eller starta den hektiska vardagen med. Försök exempelvis att utöva yoga eller ta en löprunda innan barnen har vaknat.

Men det finns ju också dem som går upp så tidigt att detta inte är något alternativ. Lösningen? Träna när du faktiskt har tid. Det kan vara små 15-minutersluckor utspridda över dagen som är perfekta för yogasessioner i trädgården eller raska promenader i skogen. På så sätt blir det mycket i längden, huvudsaken är ju att du faktiskt motionerar.

Familjeaktiviterer innebär att du inte behöver lämna barnen för att träna, så passa på att uttnyttja dessa tillfällen. Om ungarna är gamla nog -cykla eller promenera så ofta ni kan. Ta en simtur medan de plaskar runt i vattenbrynet. Eller varför inte boka en fjällvandring med familjen?
Har du redan ett fullspäckat schema kan det vara svårt att få in någon träning över huvud taget. Då kan du istället hitta sätt att multitaska, det vill säga att göra fler saker på en gång.

Strunta i bilen och promenera istället med dina barn till skolan, eller sätt en korg på cykeln som du kan lägga varorna i när du handlat. När ungarna har fotbollsträning -jogga lite.

Bildspel: Mammaträning

Bildspel: Mammaträning

[email protected]

2012-02-01 11:08:00

Publicerad: 1 februari 2012

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp