“Jag ville få mogna drag“

Allt fler män tänker på sitt utseende. Och de blir allt yngre.
Tjugoårige Christian Brinkehag har genomgått en Restylanebehandling.
– Jag ville ha mer mogna drag, berättar han.

Många förknippar användningen av Restylane med en längtan efter ett mer ungdomligt utseende. Så är dock inte alltid fallet. improveme.se har talat med Christian Brinkehag om att behandlas med Restylane -för att i stället se äldre ut.

-Anledningen till att jag har gjort en Restylane-behandling var precis den motsatta från vad många förknippar Restylane med, säger Christian Brinkehag då improveme.se träffar honom.

-Jag har alltid haft ett väldigt ungdomligt utseende och ville därför ha lite mer mogna drag, berättar Christian, som är 20 år.

Skarpare konturer

  Christian var ute efter att ge sitt ansikte skarpare konturer, och man valde därför att lägga Restylane vid kindbenen samt i hakan. Detta har gett ansiktet en kantigare look.

-Om man tittar på till exempel Fredrik Ljungberg så har han ett ganska kantigt ansikte, vilket är något som ses som väldigt manligt. Det var det jag hade i åtanke då jag valde att göra denna behandling, förklarar Christian.

Behandlingen i sig tog inte lång tid och han upplevde den inte som särskilt smärtsam.

-Jag har en rätt låg smärttröskel, men tyckte inte att det var något problem att göra detta. Nålen ser ju visserligen rätt obehaglig ut, men dem utför sådana här behandlingar är väldigt bra på att prata med patienterna under tiden. Det gör att man fokuserar på något annat i stället för på själva injektionen, berättar Christian.

Väldigt positiva

  Christian har aldrig försökt dölja att han har gjort en Restylane-behandling, utan har talat öppet med både kompisar och folk i sin omgivning om det. Reaktionerna från folk runt honom har varit väldigt positiva. Att folk skäms över att de har gjort behandlingar är något han själv inte förstår.

-Alla bryr sig ju om hur de ser ut, så jag ser ingen poäng i att försöka dölja att man gjort en behandling. Men det skrivs ju så mycket dåligt i pressen, vilket nog kan vara anledningen till att folk inte vill tala om det, tror han.

Ökad acceptans

  Christian tror att det kommer att bli en ökad acceptans gentemot behandlingar som denna i och med att det blir mer och mer vanligt. Tabut hoppas han kommer att försvinna.
Själv är han väldigt nöjd med resultatet och är övertygad om att han kommer göra ännu en behandling framöver.

-Resultatet håller runt sex till nio månader. Jag gjorde min behandling i höstas och då det blir dags att göra en ny kommer jag inte att tveka, avslutar han.

För att se våra unika före- och efter bilder på Christian Brinkehag, klicka på länken i rutan med relaterat material.

Bildspel: “Jag ville få mogna drag“

Bildspel: “Jag ville få mogna drag“

2008-03-11 19:34:00

Publicerad: 11 mars 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp