Dr Bluff lurade alla

Hollywoodstjärnorna är chockade.
Flera av världens mest kända kvinnor lät en fejkdoktor utföra skönhetsingrepp på dem.

Kändiskvinnorna i Hollywoods trodde att de fick botoxinjektioner av den trevlige doktorn. Men i själva verket använde bluffläkaren vanligt silikon som används inom industrin.

Bjöd in Dr Bluff

  Bland kvinnorna som drabbats finns Priscilla Presley, Larry Kings fru Shawn King och Diane Richie, Lionel Richies exfru.
Enligt nättidningen TMZ.com bjöd kvinnorna in argentinaren Dr. Daniel Serrano till sina hem för att ha ett så kallat Botoxparty i tron om att få normala injektioner för att släta ut sina rynkor.

Läkare kritiska

  Men den lömske doktorn sprutade istället in ett icke godkänt industrisilikon, vanligen använt för att smörja bildelar, som han smugglat in i USA. Läkaren lät kvinnorna betala mellan 2000 och 3300 svenska kronor per injektion.

-Det här visar hur viktigt det är att en Botoxbehandling utförs av medicisk och utbildad personal på en certifierad klinik, säger en läkare som berättar att branschen är mycket kritisk till så kallade Botoxpartyn.

Fängelse

  Bluffdoktorn Serrano dömdes till fängelse för smuggling och användning av illegala preparat och fick smeknamnet ”Dr. Jiffy Lube”, efter en bilmekanikerkedja i USA. Han släpptes förra veckan och ska nu utvisas från USA.

Bildspel: Dr Bluff lurade alla

Bildspel: Dr Bluff lurade alla

2008-03-28 16:03:00

Publicerad: 28 mars 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp