Behån ger slappa bröst

Behån kan ge dig hängbröst.
Det hävdar professor Göran Samsioe vid kvinnokliniken i Lund.
– Den som inte har stor byst bör åtminstone undvika behå ända upp i 20-årsåldern, säger han.

Unga flickor som använder behå redan i elva-tolv-årsåldern riskerar att få hängbröst.

Det är i Sydsvenskan som professor Göran Samsioe påpekar att push up:s och andra åtsittande behåar inte ska användas så länge brösten växer. Behån hämmar utvecklingen av bröstens naturliga elasticitet och då fungerar inte hudens “upphängningsanordning“ som den ska.

Resultatet av tidig behåanvändning blir hängigare bröst. Ett allmänt behåförbud kan dock inte utfärdas. Har man som ung stor byst ska man naturligtvis använda behå. Men det optimala, enligt professorn på Lunds kvinnoklinik, är att man väntar så länge som möjligt -kanske till och med till en graviditet, innan man använder behå. På så sätt får man naturligt “starka“ bröst som inte behöver stöd i samma utsträckning.

Enligt Göran Samsioe visar flera internationella studier sedan tidigare på samma resultat vad gäller tidigt behåanvändande.

-Men modeindustrin har stora intressen här, tänk dig själv att det i varje årskull finns ungefär 50 000 flickor som ska ha behå, det är en stor kundgrupp butikerna inte vill vara utan, säger han till Sydsvenskan.

Bildspel: Behån ger slappa bröst

Bildspel: Behån ger slappa bröst

[email protected]

2008-04-09 08:04:00

Publicerad: 9 april 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp