Avundsvärt afrohår

Afrohår innebär helt andra bekymmer än tunt, skandinaviskt hår.
I stället för platt är det ofta tvärtom – supertjockt och fluffigt.
Så här kommer du till bukt med problemen.

Statiskt hår
Det är friktionen mellan håret och din kam eller mellan olika hårstrån som ger upphov till den statiska elektriciteten. Undvik att kamma dig för ofta och använd ett bra balsam, det ger stråna ett skyddande täcke som hindrar att dem från att nötas mot varandra. Du kan också applicera lite silikondroppar i barret.

Flottigt hår

Balsam och stylingprodukter som har skapats för afrohår innehåller i många fall feta ingredienser som vax och chokladsmör. Det skapar snabbt ett oljigt lager vid hårbotten, som till och med kan förhindra hårväxten om det vill sig illa. Om du använder de här tunga produkterna ofta, applicera bara en liten mängd. Och försök att applicera produkterna enbart i håret, undvik hårbotten. Tvätta håret minst två gånger i veckan med ett milt schampo och se till att skölja ur det efterföljande balsamet ordentligt. Undvik två i en-produkter.

Slitet hår efter en rakpermanent

Permanenter torkar ut barret. Vänta en vecka efter behandlingen innan du börjar tvätta håret. Använd ett milt schampo men ett starkt fuktgivande balsam. Blöt och tvätta bara håret när det verkligen behövs. Gör en inpackning varje vecka och undvik heta hårföner, plattänger och värmespolar. Kamma håret försiktigt och bara när det är torrt. Applicera silikondroppar i topparna.

Uttorkat hår efter en blekning

Väteperoxid skadar kalufsen och det kan vara svårt att få tillbaka sitt gamla svall. Färgning och blekning sliter dessutom mer på det känsliga afrohåret än på andra hårtyper.
Tänk först igenom om du verkligen måste bleka håret så mycket -är du mörk i hyn är det ofta snyggast om ditt hår är ganska mörkt också. Det ser naturligast ut. Men vill du ändå bli blondin, tänk på att göra inpackningar ofta, använda ett bra balsam och undvik allt som sluter ännu mer på barret. Som överdrivet tvättande och kammande, mycket styling och hårda hårsnoddar.

Livlöst hår
Orsaken är troligen för mycket produkter som tynger ner stråna. Prova ett djuprengörande schampo, och skölj noga. Välj bort superstylade frisyrer och produkter som innehåller lanolin och oljor. Du kan också överväga et klipp -kortare hår är livfullare än långt som lättare blir platt.
[color=#ff0000″>
Bonus: Stylingtips
-Kör det naturliga stuket och var stolt över ditt krull.
-Testa en rakpermanent eller plattånga kalufsen för omväxling.
-Var trendig i flätor och cornrows.

Källa: ivillage.com

Bildspel: Avundsvärt afrohår

Bildspel: Avundsvärt afrohår

[email protected]

2008-07-02 08:06:00

Publicerad: 2 juli 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp