Gör ditt eget lyft

Skäms du för din krokiga näsa?
Har du funderat på att lägga dig under kniven?
Glöm det. Så här kan du göra ett lyft hemma på en minut.

Hemligheten är att jobba med skuggor och konturer. Mörka skuggor förminskar och ljusa förstorar, det är den enkla huvudregeln. Du kan använda dig av både puder, concealer, ögonskugga och rouge i skiftande nyanser för att jobba fram rätt look. Men kom ihåg att produkterna inte bör vara mer än två toner ljusare eller mörkare än din egen hud för att det ska bli snyggt.

Sedan är det dags att ta en titt i spegeln. Hur ser det där ansiktsdraget som irriterar dig ut? Om din lilla skavank skapar en skugga av sig själv, exempelvis en knöl på näsan, ska du ljusa upp det området så att skuggan försvinner. Men se till att enbart lägga på ljust puder eller concealer eller vad du än använder dig av på själva skuggan som knölen skapar. Lyckas du ljusa upp huden runt omkring i stället, framträder bara skuggan och därmed din skavank ännu mer.

Om ditt lilla skönhetsfel
i stället består av att någon del av ditt ansikte inte skapar en skugga, till exempel om dina kindben inte känns tillräckligt framträdande, ska du plocka fram dina mörkare sminkprodukter. Applicera pudret, ögonskuggan eller krämen där du önskade att en skugga fanns. Och voilà, du har plötsligt konturer efter kindben som skulle göra Keira Knightley grön av avundsjuka!

För att få skuggan
så snygg som möjligt, sug in dina kinder och känn efter var dina ben finns någonstans. Dra din mörka färg från käkbenet i en 45-gradig vinkel mot näsan. Stanna några centimeter från näsborren. Tona ner skuggan efter behov, om den är för kraftig kan den lätt se ut som ett blåmärke.

Du kan också
smalna av en bred näsa med hjälp av en mörkare skugga. Starta längst upp vid ena sidan av näsan och dra ett mörkt streck ner till nästippen. Gör likadant på andra sidan av näsan och sudda sedan ut linjerna tills de ser ut som naturliga skuggor. Det här ger illusionen av att din näsa är lika bred uppifrån och ner.

Det hela går på några sekunder och du slipper anlita någon dyr klinik.

Källa: totalbeauty.com

Bildspel: Gör ditt eget lyft

Bildspel: Gör ditt eget lyft

[email protected]

2008-07-08 12:59:00

Publicerad: 8 juli 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp