Toppfrisörens tips

Han klipper stjärnorna och har sin egen serie med hårprodukter.
Superstylisten Lee Stafford vet vilka frisyrer som är inne.
Men man ska inte följa modet slaviskt tycker Lee – här berättar han om vilken stil som smickrar dig.

-Det är så många saker man ska tänka på när man väljer den perfekta frisyren, en av de viktigaste sakerna är ansiktsform, säger Lee till tidningen The Sun.
#IMG2-R#-Korta frisyrer brukar funka bäst på ovala ansikten, klippet är väldigt avslöjande och du måste vara medveten om hur ditt huvud ser ut.

För att få koll p
å sin ansiktsform rekommenderar kändisfrisören att sätta upp håret i en stram hästsvans och ta en titt i spegeln.

Gör det och välj frisyr efteråt tycker Lee -här är hans tips.
[color=#99cc00″>
Har du ett runt ansikte:
Skaffa inte en bob! Det accentuerar den runda käklinjen. Satsa i stället på långt hår med mycket volym och rörelse, som ger illusionen av ett längre ansikte. När du fönar håret, använd en rundborste vid rötterna för att håret inte ska falla platt. Om du använder plattång, platta från mitten av håret och inte ända från rötterna för att inte förstöra volymen.
[color=#99cc00″>
Har du ett fyrkantigt ansikte:

Satsa på ett klipp med runda former, det mjukar upp din kantiga käklinje. En svepande sidolugg och mycket vågor gör susen. Fixa de lösa lockarna med en plattång! Ta en slinga av håret, kläm åt med plattågen, vrid den ett varv så att håret böjs, och dra sakta tången ner längs med slingan. Du får ett härligt svall.
[color=#99cc00″>
Har du ett hjärtformat ansikte:

Du kan välja nästan vilken frisyr du vill. Är du slank passar du i en rakt avklippt bob med rak lugg som är väldigt inne just nu. Är du kurvigare, klipp en bob med lite mjukare linjer och en snedlugg i stället.
[color=#99cc00″>
Har du ett ovalt ansikte:
Spara inte ut för långt hår, det drar ner dina anletsdrag. Låt håret bli max axellångt. Klipp kortare etapper intill ansiktet, det ger intrycket av en rundare käklinje. Skapa gärna volym i kalufsen.

Bildspel: Toppfrisörens tips

Bildspel: Toppfrisörens tips

Bildspel: Toppfrisörens tips

Bildspel: Toppfrisörens tips

[email protected]

2008-07-28 08:45:00

Publicerad: 28 juli 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp