Första hjälpen för håret

Blonderingsmedel, plattänger och salta bad. Alla sliter de på håret. "Micro Intensive Hair Repair Kit" är framtaget för att återställa hårets hälsa.

London-stylisten Paul Yacomines “Micro“-serie består av en rad hårprodukter med skyddande och reparerande egenskaper för skadat och kemiskt behandlat hår. I leave-in-behandlingen ”Micro Intensive Hair Repair Kit” ingår tre separata produkter: en flaska med vattenbaserade näringsämnen, en flaska med naturliga oljor och en flaska med emulsifierad silikon- och jojobaolja.

Genom att dela upp komponenterna i olika flaskor minimerar företaget användningen av onödiga emulgeringsmedel. Det gör också att man kan variera hur många droppar man använder av varje komponent beroende på vilken effekt man vill uppnå. Flaska 1 stärker håret och gör det mer elastiskt, medan flaska 2 ger glans och motverkar trassel och flaska 3 mjukgör och skyddar hårstråna.

Testbetyg: 3/5
Håret ser glansigare ut och känns en aning friskare och fylligare. Men det är ingen dramatisk skillnad. Kanske behövs en mer långvarig användning innan man kan se märkbara resultat. Håret har knappast blivit mjukare och jag saknar den lena, glatta känslan man får av vissa leave-in-balsam.

Återförsäljare: 3 x 20 ml, 545 kronor, Eleven.se

Bildspel: Första hjälpen för håret

Bildspel: Första hjälpen för håret

[email protected]

2008-08-13 12:12:00

Publicerad: 13 augusti 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp