“Kirurgi är underbart“

Den 65-åriga skådespelerskan hycklar inte om sin kärleksaffär med kirurgkniven.

Att Britt Ekland har gjort både det ena och det andra ingreppet är knappast någon hemlighet. Och nu berättar hon själv, i en öppenhjärtlig intervju med tidningen The Guardian, om varför hon älskar skönhetslyft.

-Jag tycker att det är underbart, säger hon. Med det borde finnas en åldergräns. Det borde vara absolut förbjudet för alla under 40. Det är till för äldre människor – för att lyfta hakan här och ta bort några kråksparkar där – inte för unga människor som vill vara större och fylligare eller smalare.

Inom skådespelaryrket bör man också tänka efter innan man tar till kniven – eller i alla fall sprutan.
-Naturligtvis är det ödesdigert när skådespelerskor använder Botox, säger Britt. Jag minns att jag tittade på “Cold Mountain“ och det såg verkligen ut som att Nicole Kidman hade använt det. Hennes ansikte var varken ledset eller glatt – eller någonting alls. Hon såg bara ut som en målad docka. Jag tänkte: “Varför har hon gjort det?“

Britt Ekland berättar också att hon med åren har lärt sig de bästa sätten att ta hand om sin kropp.
-Jag ger den vad den vill ha och undviker saker den inte vill ha, säger hon. Jag har lärt mig vilka matvaror jag måste utesluta och jag tränar mycket. Jag bantade hela tiden på 60-talet, men vi hade ingen aning om vad det innebar att banta. Vi trodde att det betydde att man inte fick äta någonting.

Britts övriga hälsoknep – som gjort henne så frisk att hon bara varit förkyld “kanske två gånger de senaste 15 åren“ – inkluderar minst åtta timmars sömn per natt, rökfrihet och att “springa baklänges“.
-Det är ibland lite svårt när man inte är på hemmaplan, för man måste hitta en plats där det inte finns några gupp i vägen – eller människor, säger hon.

Bildspel: “Kirurgi är underbart“

Bildspel: “Kirurgi är underbart“

[email protected]

2008-08-18 14:23:00

Publicerad: 18 augusti 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp