Bästisar med stjärnglans Bästisar med stjärnglans Beyoncé och Cara i duett? Beyoncé och Cara i duett? Hjälp mot könsstympning Hjälp mot könsstympning Våga ställa krav på fillers Våga ställa krav på fillers
Torsdag 5 Mars 2015
HÄLSA & FITNESS
Så bra är ditt husdjur för din hälsa

Så bra är ditt husdjur för din hälsa

Hund eller katt? Ditt val av husdjur kan påverka hur du mår.

När Fido har tuggat i sig skorna eller Missan har klöst sönder mattan kan du behöva påminna dig om det: ett husdjur är en fantastisk boost för ditt välbefinnande.


Att vara hund- eller kattägare kan motverka ångest och ensamhet och sänka blodtrycket och kolesterolnivån. Men vilket husdjur är egentligen bäst för dig? Det beror på vilka hälsoeffekter du är ute efter.

Så bra är det att ha katt:

Det motverkar astma. Forskare på Columbia University har kommit fram till att barn som växer upp i familjer som har katt blir ofta immuna mot astma.

Det får dig att slappna av. Kanske beror det på att katternas lata livsstil smittar av sig, eller att gos med husdjuret får även matte och husse att spinna: kattägare känner sig i genomsnitt lugnare än andra.

Det skyddar ditt hjärta. Kattägare löper 40 procent mindre risk att dö av en hjärtattack än icke-kattägare, visar en ny studie.


Så bra är det att ha hund:

Det förbättrar ditt humör. Efter att ha skaffat hund rapporterar 80 procent av de nya hundägarna att de känner sig lyckligare.

Du håller dig i trim. Dagliga promenader gör under för din hälsa och kondition. En studie utförd av forskare på University of Missouri kom fram till att hundägare som promenerar med sin hund går ner i genomsnitt 7 kilo på ett år.

Du gör nya bekantskaper. Hundtricket funkar! Brittiska forskare har fastställt att hundägare träffar fler nya människor.
2008-08-26 08:22 RSS icon

MALIN LUNDBLAD
malin.lundblad@improveme.se
improveme.se/malin

KOMMENTARER
comments powered by Disqus
BILDSPEL
Antal bilder5 Leto låter lockarna ryka Antal bilder7 Bästisar med stjärnglans Antal bilder14 Marc Jacobs till Sverige Antal bilder9 Män vill dofta manligt sött