“Jag fick aldrig någon mat“

Supermodellen lättar sitt hjärta och tar av sig sina kläder i exklusiv tidningsintervju.

Kate Moss, länge ansiktet för “heroin chic“-trenden, har i många år fått dras med anorexirykten. Men i septembernumret av tidningen Interview, där Kate Moss poserar topless, berättar hon vad det egentligen berodde på att hon var så smal i början av sin modellkarriär.

-Ingen gav mig någonsin mat, säger hon. Jag bodde på hotell som var så billiga att när jag väl kom dit fanns det ingen rumsservice. Jag åt inte på länge. Inte med flit. Man kunde vara med i plåtningar med dålig mat eller åka flygplan och maten var så äcklig att jag den inte gick att äta.

På många modellplåtningar serveras ingen mat alls, förklarar Kate Moss.
-Om man gör flera plåtningar på raken kan man glömma att äta, säger hon. #IMG2-R#

Hon rasade snabbt i vikt, något modellen inte alls trivdes med.
-Jag minns att jag stod upp i badkaret en dag och det var en spegel framför mig och jag var så smal! säger Kate. Jag hatade det. Jag gillade aldrig att vara så smal. Jag var aldrig anorektisk, så jag var aldrig något benrangel. Men jag minns att jag tänkte: “Jag vill inte vara så här spinkig.“

Kate berättar också att hon inte alltid varit bekväm med att kasta kläderna framför kameran.
-När jag var 15 och var tvungen att ta av mig tröjan brukade jag gråta, säger hon. Efter fem år vänjer man sig, och man är inte så generad över sina skavanker. Hjulbent, sneda tänder. Det är det som gör att man skiljer sig från andra. Men när jag var 15 tänkte jag: “Åh nej, jag vill inte vara annorlunda. Jag vill ha stora tuttar! Jag vill se ut som Cindy Crawford!“

Idag är hon dock nöjd med sina små bröst, och säger bestämt nej till bröstimplantat.
-De är hemska, säger hon. Så många av mina vänner har dem och de har blivit fel… De flesta är så hårda att man kan knacka på dem som på en dörr. Jag gillar dem inte. Jag menar, om mina började hänga som säckarna vissa kvinnor har efter att de fått barn, skulle jag fixa dem. Jag är inte emot implantat, men om du har normala bröst, att då förstora dem bara för att ha stora… Jag gillar ändå inte stora tuttar.

Bildspel: “Jag fick aldrig någon mat“

Bildspel: “Jag fick aldrig någon mat“

Bildspel: “Jag fick aldrig någon mat“

Bildspel: “Jag fick aldrig någon mat“

[email protected]

2008-08-29 13:43:00

Publicerad: 29 augusti 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp