Ge sexlivet extra glid Ge sexlivet extra glid Mascaran fyller 100 år Mascaran fyller 100 år Är svenskar hälsosamma? Är svenskar hälsosamma? Fillers: Vad är lagom? Fillers: Vad är lagom?
Onsdag 22 April 2015
HÄLSA & FITNESS
Katrin Schulman bantar med "svarta lådan"-metoden

Katrin Schulman bantar med "svarta lådan"-metoden

Tänk vad lätt det skulle vara att äta nyttigt om man hade en privat kock som lagade mat åt en och sa till när man skulle äta. Ungefär så fungerar Svarta Lådan.

Du hade kanske tänkt laga nyttiga matlådor, men istället blev det flottig snabbmat till lunch, kakor till jobbfikat och en pizza på kvällen för att du var för trött för att handla och laga middag. Låter det bekant?


Så ser livet ut för många människor, som gärna vill äta hälsosamt, men inte hinner laga komplicerade maträtter eller orkar sätta sig in i avancerad näringslära.

Därför startades Svarta Lådan, ett företag som lagar och levererar alla dagens måltider till sina kunder, anpassade efter deras individuella behov.

Tre mål om dagen och två mellanmål lämnas varje dag utanför kundens dörr och under dagen får de sms om när det är dags för varje rätt. Företagets motto är "rätt mängd mat vid rätt tid". Liknande metoder har länge varit populära bland Hollywoodkändisar som måste hålla sig i trim för filmroller, popturnéer och röda mattan-galor.

År 2006 lanserades Svarta Lådan i Sverige, och en av dem som testar konceptet är Katrin Schulman, som skriver i sin blogg att hon vill gå ner sex kilo på sex veckor.
– Sista måltiden. Från och med imorgon kör jag "svarta lådan", bloggar Katrin den 31 augusti och snart är dieten i full gång.
– Äntligen dags för mellanmål ett, skriver Katrin ett par dagar senare. Jag får ett sms från svarta lådan där det står att jag ska äta. He he. Så jävla trevligt. Jag tror det är bönor, avokado och rödlök.

Efter en vecka har Katrin mycket riktigt gått ner sitt första kilo, och bloggerskan som också lyckades sluta röka på egen hand i år verkar knappast lida av motivationsbrist.
– Jag tycker att det här är kul, bloggar Katrin. Att komma i god form genom träning och bra kost är nåt som jag har som intresse.

2008-09-11 08:07 RSS icon

MALIN LUNDBLAD
malin.lundblad@improveme.se
improveme.se/malin

KOMMENTARER
comments powered by Disqus