Frisk av choklad

Att choklad, framför allt mörk sådan, är bra för hälsan har forskarna länge vetat. Nu har italienska forskare hittat ännu en positiv effekt.

Forskare vid det katolska universitetet i Campobasso, Italien, studerade 4 849 friska män och kvinnor i ålder 35 år och uppåt som var bosatta i södra Italien.

De fann att de personer som regelbundet åt mörk choklad hade betydligt lägre förekomst av inflammationer, och därmed sänkt risk för hjärt- och kärlsjukdomar.

Att äta mörk choklad regelbundet är alltså en god rekommdation. Men man behöver inte -och bör inte -äta några stora mängder. En bit om dagen räcker: bäst hälsovärden hade de deltagare som knaprar i sig 5 gram per dag.

Bildspel: Frisk av choklad

Bildspel: Frisk av choklad

[email protected]

2008-10-09 11:40:00

Publicerad: 9 oktober 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp