Stolt över sin kropp

Stjärnan, som fött två barn, vill lära kvinnor att älska sina kroppar trots imperfektionerna.

Ända sedan hon blev ett välkänt namn i och med succén med filmen “Titanic“ har Kate Winslet velat stå för ett sundare kroppsideal än de rådande Hollywoodnormerna. Därför var det många som blev förvånade när stjärnan poserade avklädd i magasinet Vanity Fair med vad som såg ut som en nedbantad kropp.

Men Kate berättar att hon varken tränat eller gått på diet för att se bättre ut på bilderna. Istället menar hon att sex timmar av sminkning, styling och ljussättning ligger bakom hennes utseende i reportaget. Hennes kropp är långt ifrån perfekt, enligt stjärnan själv.
-Jag har fött två barn. Jag är 33. Jag ser mig inte i spegeln och tänker: “Åh, jag ser fantastiskt ut!“ Naturligtvis gör jag inte det. Ingen är perfekt. Jag tror inte på perfektion. Men jag tror på att säga: “Det är så här jag ser ut och jag är inte perfekt.“ Det är jag stolt över, säger hon till Daily News.

Både hennes mage och hennes bröst har tagit stryk av graviditeter och aming, berättar stjärnan.
-Jag är ingen supermodell och jag gör vad jag kan för att vara hälsosam. Jag går inte till något gym. Jag menar, jag går igenom faser då jag tänker: “Åh, jag borde gå på ett pass. Jag har ingen tränare eller kock“, säger Kate Winslet.

Det hon har är en pilates-dvd som hon tränar till hemma på vardagsrumsmattan. Hon brukar också träna med hantlar och göra övningar för rumpan och magen.
-Det som är så bra med det är att ingen tittar på en, ingen säger åt en vad man ska göra eller att man ska jobba hårdare. Det kanske verkar tragiskt, men det är mitt sätt att träna på ett tidseffektivt sätt, säger hon.

När det gäller kosten har Kate slutat hoppa på trenddieter.
-Ärligt talat äter jag vad som helst. Det enda jag inte äter är pasta, för det får jag ont i magen av. Jag lagar mat hemma, säger hon.

Bildspel: Stolt över sin kropp

Bildspel: Stolt över sin kropp

[email protected]

2008-11-14 08:21:00

Publicerad: 14 november 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp