Glittrande festnaglar

Nu vill alla "göra naglar". I festliga jul- och nyårstider passar det perfekt att ge naglarna ett lyft med glamourglittrande design. improveme besöker Naglar på FRIDAS för att testa.

Doften av nagellack och aceton slår emot mig när jag kliver in i nagelsalongen på Grev Turegatan i Stockholm. Nageldesignern Gunilla kommer genast fram och välkomnar mig och visar var jag ska sitta och börjar fila mina naglar medan hon frågar vad jag gillar för färger och motiv. Vi kommer fram till att vi ska satsa på något glittrigt och åt det rosa hållet -ska det va' så ska det va', helt enkelt.

Gunilla plockar fram akryltipparna som limmas fast längst ut på mina egna naglar. I sin fulla längd blir naglarna så långa att jag känner mig som en häxa ur någon Bröderna Grimm-saga. Men så fort de är på plats klipps tipparna ner med en “tip clipper“ och filas jämna.

Sedan åker glitterakrylet fram och jag får välja mellan fyra olika nyanser. Ganska direkt bestämmer jag mig för en lilaskimrande färg -här är det inte tänkt att vi ska vara diskreta. Gunilla penslar på glittret och täcker det med ljusrosa akryllack. Medan naglarna torkar placeras de i ett verktyg som böjer till dem i en snygg, rundad form. Sedan får jag tvätta händerna, skrubba bort dammet från nagelfilandet med en nagelborste och smörja in dem med en väldoftande handkräm.

Snart är det dags för de sista momenten: naglarna filas och poleras på ovansidan, och ett svagt blåtonat transparent UV-lack penslas på för att ge glans och framhäva färgerna.
-Om du går på diskotek kommer dina naglar att se självlysande ut, berättar Gunilla medan hon applicerar UV-lacket.

När det har torkat får jag en olja som ska penslas på varje dag för att göra naglarna mjukare, något som är speciellt viktigt på vintern, då kylan lätt kan göra dem hårda. Jag är lite orolig för hur det ska gå att skriva på tangentbord med långa naglar, men Gunilla lugnar mig med att efter ett par dagar kommer det att kännas helt naturligt. Med oljan i handväskan beger jag mig av -redo för nästa glammiga gala.

Naglar på FRIDAS ligger på Grev Turegatan 25 i Stockholm och har telefonnummer 08-22 55 10. En nagelförlängning kostar från 890 kronor. Hemsidan är www.naglarpafridas.com

Naglarna au naturel - innan Gunilla satt igång.

Naglarna au naturel – innan Gunilla satt igång.

Tipparna fästs med lim, en efter en.

Tipparna fästs med lim, en efter en.

Naglarna kläms ihop till en snygg form.

Naglarna kläms ihop till en snygg form.

Glittret penslas försiktigt på och stryks ut längs naglarna.

Glittret penslas försiktigt på och stryks ut längs naglarna.

Voilà! Mina naglar är klara för en natt på stan!

Voilà! Mina naglar är klara för en natt på stan!

[email protected]

2008-11-17 14:38:00

Publicerad: 17 november 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp