Stjärntränarens tips

New York-baserade PT:n David Kirsch är ansvarig för att hålla stjärnor och supermodeller i toppform. Vi har fått en pratstund med kändistränaren.

Vilka kändisar har du jobbat med som tränare?
-Oj, det är många. Bland annat Heidi Klum, Liv Tyler, Ellen Barkin, Naomi Campbell, Linda Evangelista och Anne Hathaway.

Vad hade exempelvis Heidi Klum för fitnessmål när hon kom till dig?
-Hon ville komma i god form, helt enkelt. Hon hade precis fött barn, så hon ville få tillbaka sin kropp och få mer energi.

Och Anne Hathaway?
-Hon ville bli vältränad inför en film hon skulle spela in. Det kan vara svårt ibland med kändisar, för de reser så mycket. Men Anne brukar beställa mina proteinbarer var hon än befinner sig i världen -hon älskar dem!

Vad går ditt träningsprogram, Ultimate New York Body Plan, ut på?
-Det är ett tidsintensivt program, en tvåveckorsfas för att rivstarta en träningsregim och komma in i fitnesstänket. Man får lära sig hur man ska träna och hur man ska äta, och sedan implementeras det långsiktigt.

Vad ser du för träningstrender just nu?
-Jag bryr mig inte så mycket om trender, utan har tagit fram ett eget, väldigt effektivt program under mina 25 år som tränare. Det innehåller mycket konditionsträning och styrka. Jag är mycket för utfall, som är en jättebra övning för att skulptera rumpan -jag är känd som “rumpmästaren“!

Vad är skillnaden mellan att träna vanliga människor och att träna kändisar?
-Kändisarna har mycket högre krav på sig att alltid vara i toppform. De kanske ska spela in en film eller har en modevisning på catwalken. Det har alltid allmänhetens ögon på sig och det ligger jämt en paparazzifotograf i buskarna när de är i bikini på stranden.

Vad har du för tips för någon som vill börja träna?
-Först och främst att ha ett konkret mål och lägga upp en specifik träningplan. Det funkar inte att bara gå till gymmet och göra lite övningar helt planlöst. Sen är det viktigt att man väljer ett träningsprogram som är anpassat efter ens fitnessnivå, och att man vilar ibland och inte tränar för mycket. Man måste lyssna på sin kropp.

Bildspel: Stjärntränarens tips

Bildspel: Stjärntränarens tips

[email protected]

2008-11-18 08:36:00

Publicerad: 18 november 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp