Kände sig “smällfet“

improveme.se har träffat Katrin Zytomierska och korsförhört henne om träningschemat och de nya matvanorna.

Katrin Zytomierska är en självutnämnd “periodare“ när det kommer till träning.
-Jag har perioder då jag kör på och lever hälsoliv. Sen tröttnar jag, skiter i det, äter och går upp i vikt -och sen går jag ner igen, berättar hon för improveme.se.

Just nu är mångsysslaren Katrin -pr-kvinna, bloggare och programledare -inne i en av sina fitnessperioder. Denna startade sex veckor innan hon dök upp i tv-rutan som programledare för “Idol Eftersnack“ på TV 4.
-Folk hade skrämt upp mig med att så fort man står i tv så ser man fem kilo större ut. Så jag bara: “Herregud, jag kommer ju se helt grotesk ut“, säger Katrin när jag träffar henne på gymmet Balance i Stockholm, där hon bränner kalorier tre gånger i veckan.

#IMG2-L#“Riktigt jävla smällfet“
Under sommaren hade Zytomierska bestämt sig för att ta det lugnt och njuta av god mat. Hon hade precis medverkat i tv-programmet ”Du är vad du äter”, där hon tränat frenetiskt och “blivit ett muskelpaket“.
-Jag ville bara leva livet. Jag käkade och krökade. Så efter en månad kände jag att: “Fan, nu har jag blivit riktigt jävla smällfet“. För att vara mig i alla fall, berättar Katrin.

För att få hjälp med att gå ner i vikt och komma i form snabbt kontaktade hon Mats Bergwall, grundare av kost- och träningsföretaget Svarta Lådan.
-Jag och en kompis satt och fikade en söndag och jag sa att det är helt sjukt, jag käkar svinnyttigt och springer en mil varje dag, men jag går inte ner. Det är nånting som har hänt med min ämnesomsättning, säger hon.
#IMG3-R#
Boxas med pojkvännen
Kompisen föreslog Svarta Lådan, och sex veckor av nyttiga måltider och dagliga träningspass senare hade hon nått sitt mål: att gå ner sex kilo.
-Nu tränar jag som en normal människa, utan att hetsa så som jag gjorde då. Att gå ner sex kilo på sex veckor när man inte är jättefet är ganska svårt, säger Katrin.

Förutom att träna på Balance går Katrin på thaiboxningsklasser en gång i veckan på “ett litet thaiboxningsgym som ligger på Sibyllegatan“. Hennes grupp tränas av Katrins pojkvän, kampsportaren Rickard Nordstrand, som hon träffade under inspelningen av “Du är vad du äter“. Jag frågar om man blir extra motiverad av att vara tillsammans med någon som tränar så mycket.
-Ja, absolut. Definitivt. Det blir man, håller Katrin med.
#IMG4-L#
Unnar sig julmat
När det gäller alla matfrestelser under jul och nyår har Zytomierska inga planer på att försöka hålla igen.
-Jag skiter i det. Jag lever en gång och jag uppskattar mat alldeles för mycket för att kunna exkludera mig själv allt det goda. Allt som är gott är onyttigt. Så länge jag tränar regelbundet kan jag verkligen unna mig onyttigheter och alkohol och allt jag vill.
[color=#00ff00″>
[color=#008000″>Missa inte del 2 på måndag: Katrin berättar om sjävkänsla, kroppsideal och anorexi.

Bildspel: Kände sig “smällfet“

Bildspel: Kände sig “smällfet“

Zytomierska har

Zytomierska har ”tränat hela mitt liv”.

Fortfarande äter hon två Svarta Lådan-mål om dagen.

Fortfarande äter hon två Svarta Lådan-mål om dagen.

Före-detta aerobicsinstruktören Katrin har tröttnat på pass.

Före-detta aerobicsinstruktören Katrin har tröttnat på pass.

[email protected]

2008-11-27 12:46:00

Publicerad: 27 november 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp