Bakis? – Ät banan

Kroppen förbrukar stora mängder B- och C-vitamin för att förbränna drinkarna från kvällen innan. Du återställer balansen genom att äta mat och frukt som innehåller just dessa vitaminer, skriver Aftonbladet.

För att slippa den olidliga baksmällan är det bästa tipset att dricka lite, samt få i dig mycket vatten. Alkohol är en riktig kaloribomb och det blir inte bättre av att smälla i dig en flottig pizza dagen efter. Välj istället att äta bananer, apelsiner, tomat och saffran. Inte lika gott som bakismat, men betydligt bättre för kroppen.
-Drick måttligt. Alkohol är en viktfälla eftersom det innehåller mycket socker och dessutom ger en kontrollförlust av ruset -fyllehunger, säger motivationscoachen Eva Fjärstedt till Aftonbladet.

När alkohol bryts ner bildas ämnet acetaldehyd i kroppen. Acetaldehyd kan orsaka bland annat huvudvärk, hjärtklappning, illamående och kräkningar. Kvinnor får dessutom en högre koncentration av acetaldehyd än män, så förebygg baksmällan redan kvällen innan.

Så slipper du baksmällan
Ät ordentligt innan du ger dig på drinkarna. Alkoholen slår till dubbelt så mycket på fastande mage.

Drick mycket vatten under middagen. Nöj dig med en öl eller ett glas vin och häll i dig vatten istället. Alkohol torkar ut kroppen, fortsätt därför med vartannat glas vatten hela kvällen. Du mår garanterat bättre dagen efter.

Bildspel: Bakis? – Ät banan

Bildspel: Bakis? – Ät banan

[email protected]

2008-11-28 11:36:00

Publicerad: 28 november 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp