Maten mot finnarna

Ny forskning hittar stöd för att GI-metoden är bäst för dig som vill ha ett finnfritt ansikte.

Huruvida det man äter påverkar förekomsten av acne har länge debatterats, och det har ofta varit fettet som pekats ut som dåligt för hyn.

Men en ny studie från RMIT University i Australien har istället kommit fram till att en kost med lågt GI och mycket protein kan förbättra huden dramatiskt.
-Kosten har länge trotts vara orsaken till acne och chokladen har utmålats som boven i dramat, men jag var förvånad över hur lite forskning som utförts inom det här området, säger huvudforskaren dr Robyn Smith i Journal of the American Academy of Dermatology.

Hennes forskning fann att GI-dieten minskade antalet finnar med 50 procent jämfört med den västerländska kosten med högt GI och mycket kolhydrater.

En kost utformad för att motverka acne ska därför innehålla så lite raffinerade kolhydrater som möjligt, och istället fyllas med färsk frukt, grönsaker, fullkorn, magert kött, fisk och skaldjur. GI-metoden tillåter också den klassiska acne-syndabocken choklad -men det ska vara mörk choklad med hög kakaohalt.

Bildspel: Maten mot finnarna

Bildspel: Maten mot finnarna

[email protected]

2008-12-18 09:34:00

Publicerad: 18 december 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp