“Håret är viktigast“

Bloggaren Emelie Mattsson, 21, skriver en trespråkig blogg om sitt liv i Monaco. Vi bad henne att avslöja sina bästa hårtips.

Vad är viktigast för dig att fixa -håret eller sminket?
-Håret. Jag kan gå utan smink utan problem men håret vill jag gärna fixa i ordning varje dag. Jag tycker att så länge man har en lätt solbränna och håller sin hy ren och fräsch, så är det inga problem att gå utan smink.

Vilken hårprodukt kan du inte vara utan?
-Osis dust-it. Den är underbart bra och gör hårbotten sådär lite hård och torr så man lätt kan tupera/skapa en bra volym. Jag använder den kanske varannan dag och den sitter i tills du tvättar håret. När det kommer till schampo och inpackning så jag kerastase-serien trogen. Deras masqueintense hårmask är min absoluta favorit! Det är viktigt att ge näring åt ett hår som stylas ganska ofta som mitt.

Hur ofta besöker du frisören?

-Jag försöker att gå till frisören cirka var 8:e vecka. Då slingar jag utväxten samt toppar lite. Många tror att jag har fler färger, men det enda jag gör är att bleka slingor i hela håret för att ge det lite lyster. När jag hade extensions så blev det några fler frisörbesök.

Du har ofta extensions, hur tar man hand om håret då på bästa sätt?
-Jag tog ut mina extensions för 2-3 månader sedan. Att ha extensions är vackert, men det tar väldigt mycket tid att behandla håret och ta hand om det. Jag rekommenderar att man reder ut håret varje dag med fingrarna för att undgå tovor och trassel. Varje gång man tvättar det så är det en lång föningsprocess, varenda slinga måste bli torr så det inte möglar i keratinvaxet. Använd inpackning i topparna för att hålla slingorna mjuka men hoppa över hårbotten då keratinet släpper av balsam och inpackning. Har man välgjorda extensions kan det se naturligt ut, men är de inte inklippta och sköter man dem inte, kan det se hemskt ut.

När gjorde du en hårförlängning för första gången?
-Jag satte in det för 2 år sedan och hade det i 1 ½ år. Det är viktigt att låta håret vila ibland för att ditt egna hår inte ska bli slitet.

Hur ser ditt hår ut utan?
-Jag skötte mina extensions jättebra så på mitt hår kan man inte se någon skillnad före och efter.

På vilken salong klipper du dig?

-När jag är i Sthlm så har jag min favorit frisör Asef. Han är frilansare och hyr stol på vid Östermalmstorg. Han har alltid tagit hand om mina extensions och är kunnig. I London kan jag rekommendera ”Urban Retreat” som ligger inne i Harrods och här i Monaco rekommenderar jag ”D'essange på rue grimaldi”. Alla nämnda är riktigt kunniga och lägger ner tid och kärlek på varenda kund.

Har du någon hårfärg eller frisyr som du gärna skulle vilja prov men kanske inte vågar?
-Jag tycker att det är riktigt snyggt med lite längre page och när trenden var het så ville jag gärna testa, men jag var trogen med mitt långa hår.

#IMG2-R#Tränar du på gym eller hur håller du dig i form?
-Det har blivit mer fokus på kroppen sedan jag flyttade till ett land där man går i bikini en tredjedel av året. Jag tränar på gym, simmar, spelar tennis, allt som jag tycker är kul. Ibland så tränar jag inte alls på en hel månad, och ibland 2 gånger om dagen. Jag är en periodare. Så länge man äter rätt och inte överdriver sött och kolhydrater. Jag äter massa frukt och undviker sötsaker såsom godis och snacks. En morgonpromenad innan frukost försöker jag också hinna med, men inte alltid det blir av.

Hur fåfäng är du?
-Fåfäng för mig är någon som har prylsjuka, för mycket egenkärlek eller är ytlig. Det passar inte in på mig. Men sedan kan man ju anse att någon är fåfäng på grund av att de lägger ned extra mycket tid på sitt utseende och då passar jag nog in under det facket. Jag älskar att pyssla om mig själv med manikyrer, pedikyrer och ansiktsvård. Men samtidigt är det något jag skulle kunna prioritera bort om tiden/pengarna inte räckte till.

Hur mycket pengar lägger du i snitt på make up per månad?
-Jag fyller på om något tar slut. Har några sminkmåsten och det är Id bare minerals, YSL mascara och concealer, Mac solpuder och Chanel ögonskugga, samt eyeliner.

Vad är skönhet för dig?

-Jag får nog ta och citera mig själv “När det kommer till skönhet så handlar det inte om att du är tjock, smal, lång, kort, hur gammal du är eller vilket kön du är. Det handlar om att vara det bästa av sig själv från insida till utsida.“

Namn: Emelie Mattsson
Ålder: 21 (fyller 22 i april)
Bor: Monaco, London
Familj: Föräldrar, bror, 2 underbara Rhodesian Ridgeback, samt min danska sambo här i Monaco.
Aktuell med: Skriver en 3-språkig blogg
på finest.se som handlar om livet i Monaco och på Franska Rivieran.

Bildspel: “Håret är viktigast“

Bildspel: “Håret är viktigast“

Bildspel: “Håret är viktigast“

Bildspel: “Håret är viktigast“

[email protected]

2009-01-05 15:53:00

Publicerad: 5 januari 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp