”Älskar att flippa ur”

Emma Nybom, 27, är skönhetsredaktör på tidningen Cosmopolitan. Vi har fått en pratsund med makeup-artisten som avslöjar sina hetaste sminktips.

Vad innebär det att vara skönhetschef på Cosmopolitan?
-Jag gör alla skönhetssidor redaktionellt, vilket innefattar allt från idé till skrivandet, research och plåtningar. Jag går på pressmöten och hålla ögonen öppna för nyheter och allt som kan tänkas bli aktuellt inom skönhet.

Vad är det bästa, respektive sämsta med ditt jobb?
-Det bästa är att jag får utlopp för allt som jag brinner för i yrket; skönhet, inspiration, skrivandet och att resa. Det sämsta är att jag aldrig tycks ha nog med tid för allt jag vill göra…

Hur länge har du haft din skönhetsblogg?
-Sedan augusti 2008 då vi startade vår nya webb med allt från webbTV, bloggar och artiklar. Innan Cosmopolitan hade jag en egen veckoblogg “En makeupartists dagbok” på min dåvarande hemsida där jag skrev om livet som makeupartist och allt det som händer behind the scenes på plåtningar och musikvideos.

Kan du beskriva din blogg?

-Min blogg har fokus skönhet men inte nödvändigtvis den skönhet som vi ofta förknippar med läppstift och mascara. Skönhet kan vara så mycket annat kul. Jag kan till exempel gå förbi ett bageri och se blåbärspaj och sedan blogga om blåbärspajs-mys på landet och vilken look jag skulle vilja ha då… Eller så kan jag till exempel höra en låt och tycka att den får mig att vilja ha håret på ett visst sätt. Då bloggar jag om det. Och självklart uppdateras läsaren om vad som komma skall i skönhetsvärlden, både produktmässigt och på andra vis, och vad som händer på redaktionen.

#IMG2-R#Tänker du på trender när du sminkar dig?
-Ibland, ibland inte. Jag skulle nog vilja säga att jag mer hittar inspiration i trender och därför använder mig av en del av dem. Men jag är inget trendfreak.

Vilken skönhetsprodukt skulle du vilja ge en känd person och varför?
-En foundation i rätt nyans för hennes hudton till Paris Hilton.

Hur håller du dig i form?

-Jag tränar på gym tre gånger i veckan och går till och från dit jag ska så ofta jag kan. Twistandet på Obaren gör också sitt. Sedan tränar jag min rygg med gummiband varje morgon, det är livsfarligt att sitta vid datorn hela dagen på lång sikt…

Går du på någon speciell diet?

-Nej. Tycker det är så otroligt onödigt om man inte är sjuk och måste följa någon sådan. Jag äter det jag är sugen på i måttlig mängd och tränar lagom. Dessutom älskar jag mat och äter ofta och länge. Då mår jag som bäst!

Vilka sminkprodukter får alltid följa med i handväskan?
-En krämrouge som även kan användas som läppfärg.

Vilken var den första skönhetsprodukten du köpte?
-Den allra första var nog ett concealerstift som jag köpte 11-årsåldern och trodde skulle få mig att se ut som en av de retuscherade modellerna i tidningarna. Den första riktiga makeupprodukten var nog ett beigerosa Chanel-läppstift som inte alls blev i samma färg på mina läppar som på modellens i reklamen. Blev sjukt besviken! Var runt 13 år gammal och hade lagt en hel månadspeng på det.

Hur fåfäng är du?
-Måttligt. Jag gör däremot inte i ordning mig för andra, utan mestadels för mig själv. Jag älskar att flippa ur och känna mig extra mycket fixad om jag går ut en kväll. Jag vill alltid ha en specifik stil och gillar inte “varken-eller looks”.

Hur gör du dig i ordning inför en kväll på stan/fest (med undantag för kläderna)?
-Makeupen går ganska snabbt men det blir alltid med någon liten detalj, till exempel eyeliner till en babyrosa mun, Rockabillyhår, bryn a la 50-talet eller kanske knalliga läppar med mycket mascara på fransarna och stramt uppsatt. Jag lyssnar alltid på vinyl när jag fixar mig och tänder ljus, tar ett glas rödvin och lite spontandans mellan rouge och tupering är ett måste för en lyckad kväll!

Slutligen, vilka är dina tre bästa skönhetstips?

1. Investera i hudvård som passar din hudtyp.
2. Böj alltid fransarna med tre tryck från fransroten och utåt innan du målar med mascaran.
3. En skimmerskugga i ögonvrån, på näsbenet och på kindbenets högsta punkt är ren magi för ett trött ansikte!

Namn: Emma Nybom
Ålder: 27
Bor: Vasastan, Stockholm
Yrke: Skönhetsansvarig på Cosmopolitan
Blogg: Emmas skönhet/ www.cosmopolitan.se

Bildspel: ”Älskar att flippa ur”

Bildspel: ”Älskar att flippa ur”

Bildspel: ”Älskar att flippa ur”

Bildspel: ”Älskar att flippa ur”

[email protected]

2009-01-08 09:36:00

Publicerad: 8 januari 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp