“Laura Stone är het“

SOLO:s chefredaktör Karin Nordin berättar för improveme.se om sminkfavoriter, och stora skönhetsmissar

Karin Nordin är 28 år och arbetar som chefredaktör på tjejmagasinet SOLO. Vi ställde henne mot väggen för att kolla av vem hon skulle vilja byta utseende med, och om hon gjort några skönhetsingrepp.

Du jobbar som chefredaktör för ett magasin som riktar sig mot relativt unga tjejer. Känner du något ansvar gentemot unga tjejer med dåligt självförtroende?
-Ja, självklart! Jag vill att man ska bli glad och känna sig peppad efter att ha läst ett nummer av SOLO. Jag tror unga kvinnor (vår målgrupp är 18-30) behöver en stunds verklighetsflykt och underhållning. Det vill vi erbjuda dem -parallellt med massor av tips och roliga idéer förstås. Vi satsar mycket på inspirerande karriär- och självkänsleboostande inslag, det är viktigt. Dessutom skiljer sig SOLO en del genom att vi ofta låter en viss dos humor komma in i materialet, man kan ju skämta lite även om man skriver om mode eller skönhet. Tjejtidningar måste inte vara gravallvarliga och romantiserande enligt gammal tradition, tvärtom!

Vad är det bästa med ditt jobb?
-Mina läsare! Och jag älskar själva tidningsmakeriet, allt från att skriva egna artiklar till att planera omslagsperson och layout. Jag gillar till och med att korrekturläsa! Dessutom får jag jobba med andra, lika dedikerade magasinjunkies – vilket förstås är väldigt trevligt.

#IMG2-R#Vem skulle du lätt byta utseende med?
-Det har jag faktiskt aldrig funderat på. Men låt oss ta någon som tjänar väldigt mycket pengar på sitt utseende, haha. Kanske Natalia Vodianova! Eller varför inte Isabeli Fontana? Det vore något! Laura Stone är ju oerhört het också. Och rik. Jag skulle nog kunna tänka mig att byta med många, inga problem.

Vilken look skulle du aldrig kunna tänka dig?
-Det finns nog ett gäng, jag vill ju se ut som jag gör. Men låt oss säga något så förutsägbart som Jordan anno tidigt 2000-tal.

Det kan jag förstå. Vad är det första du gör i skönhetsväg på morgonen?
-Jag borstar tänderna, om det räknas. Sedan hoppar jag in i duschen och överdoserar min duschcreme från Voluspa.

Har du gjort några skönhetsingrepp?
-Jag har blekt tänderna och tagit bort ett gäng födelsemärken. I framtiden så skulle jag kanske kunna göra det, men just nu är det inte aktuellt.
Vad är ditt bästa skönhetstips?
-En bra ansiktscreme! Och concealer! Och så har jag en förkärlek för diskreta highlighters och speciella parfymer. Jag har dessutom märkt att det gamla trista knepet sömn är rätt bra också.

Vad är du mest nöjd med på dig själv?
-Jag gillar mitt hår för att det är så tåligt och lättskött. Och min hy, samma där, den är oftast väldigt okomplicerad.

Är du missnöjd med något?
-Det vet jag inte, har inte haft tid att fundera på det.

Vilken är din största skönhetsmiss?
-Oj, det är nog otroligt många -allt från att färga brynen i någon opassande rödbrun nyans, till småsaker som väldigt ojämnt rouge och sådant. Jag försökte kopiera Emma Sjöbergs look i femman, men det var ju ett tag sedan.
Och som svårmodig femtonåring applicerade jag så mycket kajal att jag nästan fick sår under ögonen, haha.

Vad hittar vi för skönhetsprodukter i din väska?
-Ett par läppglans i nyansen “Candy, baby” från VS, ett solpuder från Lancôme, ett rör Osmanthe Yunnan-parfym från Hermés, Mavalas minilack i nyansen “Wichita” och en kajalpenna… Det gäller att vara förberedd, man vet aldrig vad som händer!

Bildspel: “Laura Stone är het“

Bildspel: “Laura Stone är het“

Karin Nordin

Karin Nordin

[email protected]

2009-01-13 15:36:00

Publicerad: 13 januari 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp