”Skratt gör alla vackra”

Krönikören, modellen och 2 (snart 3)-barnsmamman Hannah Graaf Karyd, 30, har lagt skönhetssalongen på hyllan och driver idag eget företag. Hon har även fullt upp med att uppdatera en av mama.nu:s mest populära bloggar, nämligen sin egen. Vi fick en pratstund med supermamman.

Hur kommer det sig att du började blogga och vad skriver du om?
-Jag hade lite panik med vad jag skulle göra under graviditeten, då känns det inte som att man är hetast på markanden då tyvärr. Peter kom med idén att jag skulle börja blogga eftersom jag älskar att skriva, så på den vägen är det. Bloggen handlar om mitt liv som mamma, gravid och funderingar kring livet. Bjuder på mycket bilder, personliga inlägg och skratt.

Hur håller man sig i form som tvåbarnsmamma med en bebis i magen?
-Jag började träna några månader innan jag blev gravid med en personligtränare som hjälpte mig att komma i form. Nu under de sista månaderna har det tyvärr inte blivit så mycket träning på grund av min trötthet och foglossning, en viss lathet också. Tror det är viktigt med promenader, att försöka äta hälsosam mat och hålla godis och chips till lördagar. Ett råd jag inte själv är så duktig att följa, men jag skyller på graviditeten.

Hur gör du för att bli av med dina mammakilon efter en graviditet?
-Under mina tidigare graviditeter gick jag upp 18 kilo med William och runt 24 kilo med Mio, om jag inte minns helt fel. Det var mest vatten så det försvann rätt fort efter förlossningen. Annars gick det av sig själv, tänkte inte så mycket på det. Däremot var jag mycket själv med barnen vilket ledde till att jag konstant rörde på mig, stressade och flängde runt över allt. Denna gång blir det nog inte lika lätt eftersom jag fyllt 30 år så jag har planerat att träna mycket.

#IMG2-R#Din syster, Magdalena, är med i Lets Dance, har hon hunnit lära dig några danssteg än?
-Nej, det krävs nog några program till innan hon kan lära ut det. Däremot funderar jag själv på att börja dansa igen (vilket jag gjorde som ung), ser väldigt roligt ut.

Du brukar variera hårfärg, trivs du bäst som blondin eller brunett?
-Nu är det åtta år sedan jag var brunett, så de senaste åren har jag varit blond, blev brunett igen i somras och trivs för tillfället bäst i det.

Det sägs ju att “blondiner har roligare“, vad säger du om det?
-I mitt fall stämmer det inte. Jag har precis lika roligt som brunett. Det är nog helt upp till en själv hur kul man vill ha det oavsett om man är brun, röd, ljushårig eller skallig.

Har du någon hårfärg eller frisyr som du gärna skulle vilja prov men kanske inte vågar?

-Jag tycker det är riktigt vackert med rött hår, men det är inget som jag tror man kan färga sig till riktigt snyggt. Då ska man nog vara välsignad med att ha det naturligt. Har provat kort frisyr, men jag har så mycket virvlar i håret att jag såg mest ut som ett virvelmarsvin i skallen så jag nöjer mig med den “frisyr“ och färg jag har nu.

Hur fåfäng är du?
-Jag tycker inte att jag är särskilt fåfäng alls. Helt klar så är jag mån om att vara ren och fräsch, men inte så det går till överdrift med timmar framför spegeln för smink och hår. Kammar mig knappt och sminkar mig sparsamt till vardags.

#IMG3-R#Hur mycket pengar lägger du i snitt på make up per månad?
-Ett par hundra kanske. Jag lägger pengar på nytt i.d-puder en gång i halvåret och en ny mascara lite när min gamla har blivit torr och inte ger något. Annars sparsamt även där om jag inte hittar någon kul ögonskugga.

Hur håller du dig så brun och fräsch?

-Jag känner mig allt annat än brun och fräsch, ligger för tillfället blek och snorig i influensan. I vanliga fall brukar jag smörja in mig med lite brun utan sol en gång i veckan. Använder en från Chanel (bronze). Den luktar skit, men ger en fin färg. Tycker inte om att sola solarium, det händer någon enstaka gång innan sommaren för att få lite färg på mina ben och armar. Dricker mycket vatten och sover minst 8 tim/natt. Det är viktigt att komma ihåg att skratta och le mycket, det gör alla vackra. Viktigt också att man mår bra i själen, för det lyser igenom.

Hur gör du dig i ordning om du ska på fest (om man bortser från kläder och skor) ?
-Jag använder mig av lite extra av allt, i.d puder, rouge och mascara. Nu senast när jag hade fest valde jag att ha ett svart eyeliner och knallröda läppar -lite 40-talslook. Lockar håret med en stor tång för att få mjuka stora lockar och inte för perfekta docklockar. Sen gillar jag att alltid ha fina underkläder fast det inte syns (bara för Peter) så känner jag mig finare.

Namn: Hannah Graaf Karyd
Ålder: 30 år
Familj: Maken Peter, sönerna William 7 och Mio 5 och en flicka i magen.
Bor: Sigtuna
Yrke: Bloggar på mama.nu, krönikör i Aftonbladet och driver eget företag.
Aktuell med: Att bli flick-mamma.

Hannah med barnen William och Mio

Hannah med barnen William och Mio

Hannah lagar mat.

Hannah lagar mat.

Hannah visar upp magen, 7 nov 08.

Hannah visar upp magen, 7 nov 08.

[email protected]

2009-01-16 07:56:00

Publicerad: 16 januari 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp