Kristoffer Vural

Modejournalisten Kristoffer Vural om lockigt hår, snygga skor, och basala skönhetsrutiner.

Kristoffer Vural är 24 år, och arbetar som modejournalist. Du kan läsa en hel del av hans uppdrag i tidningen KING, där delat med sig av sin briljans i över ett år.

Du jobbar som modejournalist. Hur mycket påverkar skönhet din vardag?
-Inte mer än att jag tycker att det är trevligt med folk som anstränger sig för att göra ett bra första intryck. Utan att det går till överdrift.

Ditt hår är otroligt snyggt med alla lockar. Hur stylar du det?
– Tack! Jag använder bara vanlig hårgelé, och eftersom jag är naturligt lockig löser sig resten av sig självt.

Vilken look kommer du att köra på 2009?
-Jag är ganska konsekvent. Jag kommer att se ut som jag gjort de senaste åren. Det blir en elegant bohemloook med skapligt dressade kläder. Lockarna låter jag hållas, och i år hoppas jag på att jag äntligen ska få en ansiktsbehåring som tillåter ett riktigt skådisskägg. Det är fan på tiden.

#IMG2-R#Och vilken look ska vi tjejer satsa på 2009?
-Jag gillar tjejer som ser naturliga ut. Och som har snygga skor. Det är väldigt viktigt. En bra stil är oftast resultatet av en intressant personlighet. Ni vet väl för övrigt att det bara är de ytliga som känner sig själva? Inte? Nu vet du.

Hur håller du dig i form? Äter du “rätt“?
-Jag tränar kondition ungefär fyra gånger i veckan, vissa gånger kombinerat med styrketräning. Och visst, jag äter oftast en väldigt kolhydratsnål kost och tänker nästan alltid på vad jag stoppar i mig. Det är naturligtvis min obskyra fåfänga som tvingar mig att göra det, men det har andra fördelar också -som bättre hy och en piggare vardag. Men den största anledningen är förstås för att man blir tajt som en etiopier av det.

Har du några skönhetsrutiner?
-Ja, men de är ganska basala. Efter duschen så smörjer jag in ansiktet och sprutar på mig Aqua di Parma. Det är en liten åtgärd som gör stor skillnad. Mer behövs inte.

Vad gömmer sig i ditt badrumsskåp? Vad är det konstigaste vi kommer finna i skåpet?
-Allt som en kille behöver. Ansiktstvätt, deo, nagelsax, parfym, hårvax och gelé, nästrimmer, pincett och, eh, ett tiotal andra hygienartiklar. Däribland finns kajal och ögonskugga, som inköptes när jag gjorde något tafatt försök att se ut som en rockstjärna alternativt Johnny Depp i Pirates of the Caribbean. Det var dock en ambition som föll lika snabbt som en giljotin under franska revolutionen när jag såg resultatet på mig själv, bör tilläggas.

Man har oftast minnen till olika parfymer och dofter, berätta dina och händelserna kring dem?
-Jag har slängt alla gamla parfymer just för att det bara var dåliga minnen som uppenbarade sig. De luktade nämligen tentastress, lämningsångest och fan-ingen-vill-ha-mig-jag-kommer-att-dö-ensam.

Vad kommer vi få se i smink och hårväg på visningarna nu på modeveckan?
-Det är enkelt: Hårstylister kollar in de hårtrender som visas i Paris och Milano nästa vecka. Och sen kopierar de dem.

Sminkar du dig?
-Det händer att jag lägger på ett lager ibland när jag går ut för att dölja för att bättra på de förutsättningar som mina föräldrar försåg mig med. Det behövs nämligen.

Vad är natural beauty för dig? Vad tycker du om tjejer som ständigt piffar till sig?
-Kvinnor som Natalie Portman, Natalie Imbruglia (okej, hon kanske har fixat ett och annat, men ändå) och Eva Green förkroppsligar naturlig skönhet för mig. Överlag gillar jag att tjejer sminkar sig, speciellt ögonpartiet. Men bara på ett villkor: De måste behärska det. Överdriv inte. Och håll det enkelt. När det ser ut som att du extraknäcker på Malmskillnadsgatan har du gått för långt.

Bildspel: Kristoffer Vural

Bildspel: Kristoffer Vural

Kristoffer Vural med vän

Kristoffer Vural med vän

[email protected]

2009-01-16 08:57:00

Publicerad: 16 januari 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp