Barbiedrogens offer

improveme.se berättade tidigare om den såkallade ”Barbiedrogen” som är omåttligt populär i England. Preparatet  gör dig smal och brun, men baksidan är inte lika glamorös. Nu har den första kvinnan fallit offer för barbiedrogens baksida.

Medlet som gör dig vackert solbränd och smal är olaglig att sprida, laglig att bruka. Preparatet säljs på nätet vilket gör det lättåtkomligt för köparna. Läkarna är kritiska, men kan inget göra. Ännu känner man inte till konsekvenserna av att injicera medlet. Hormonet har utvecklats för behandla olika slag av exem och mycket torr hud, men det har inte licens för mänskligt bruk.

Nu rapporterar Aftonbladet om en norsk kvinna som testat preparatet. Den 29-åriga kvinnan ville få en solbränna, istället blev hon offer för Barbiedrogens baksida och hamnade i koma. Tvåbarnsmamman är på bättringsvägen, men längtan efter en solkysst hud kunde ha slutat riktigt illa.
-Vanliga läkemedel testas mycket noggrant för att avgöra om medicinen är farlig. Det här ämnet är både olagligt och mycket riskabelt att använda, säger läkaren till Aftonbladet.

Bildspel: Barbiedrogens offer

Bildspel: Barbiedrogens offer

[email protected]

2009-01-26 12:47:00

Publicerad: 26 januari 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp