Hemma hos Fahrman

Frida Fahrman berättar om skönhetsknepen, sminkflopparna och varför hon är mindre fåfäng än folk tror.

Frida, vad är det roligaste med att vara skönhetsredaktör?
-Det är att se alla innovativa nyheter som kommer hela tiden. Det är spännande att få se alltifrån konsistenser på produkter till produktutformning och produktförpackningar. Man trodde länge att “nu går det inte att komma på nåt mer“, men så kommer de på nya saker i alla fall.

Vad tror du kommer bli den största make up-trenden i vår?
-Jag tror att det kommer bli en ganska neutral make. Möjligtvis att man satsar på några detaljer. Istället för att komma med en full make-up så kanske man bara fokuserar på sina ögonbryn, ett par fransar eller ett par färgade läppar. Och jag hoppas att folk kanske vågar lite färg, som orange, gult eller cerise. Sen tror jag även att mineralsminktrenden kommer att fortsätta.

Vad är din definition av skönhet?
-Att framhäva sina karaktäristiska drag och det som står för ens egen personlighet. Är man fräknig kanske man inte ska sminka över fräknarna, utan ta gröna nyanser som är en snygg kontrast.

Har du gjort en skönhetsmiss någon gång?
-Ja, det har man ju alltid, som att noppa ögonbrynen fel. Noppa hellre för lite än för mycket! Jag har också klippt ögonfransarna. Jag har ingen aning om hur jag tänkte då, för det såg katastrofalt ut. Sen ångrar jag att jag har solat så mycket som jag har gjort tidigare. Idag är jag mycket mer försiktig.

Vilket är ditt tidigaste sminkminne?
-Min mamma har också alltid gillat smink och hon hade tre lådor som hon klantigt nog ställde längst ner i sitt badrumsskåp. De var proppade med nagellack. Hon hade mer än 150 lack och det var nästan bara i röda och orangeaktiga toner. Det bästa som fanns var ju när man drog ut de där över hela badrumsgolvet. Jag kanske bara var fyra-fem år, och satt och lackade naglarna. Sen kan man ju inte påstå att man alltid prickade rätt…

#IMG2-L#Hur mycket pengar lägger du på smink varje månad?
-Jag har ju fördelen att inte behöva lägga några pengar alls, för jag får så mycket grejer i och med att jag ska testa allting. Om det inte vore så skulle jag absolut lägga en tusenlapp i månaden. Men ibland är det ju vissa produkter som man verkligen har fastnat för och går och köper.

Hur ställer du dig till viktdebatten om kroppsidealen i modebloggar?
-Jag är egentligen inte sådär jätteintresserad av det, utan de får väl hålla på med sitt viktsnack. Jag som person står inte för det där osunda idealet. Men jag vet precis hur det är att vara en 17-18-årig tjej och var problematiken kan ligga. Man högpresterar och har mycket press från omgivningen och skolan, så jag förstår att det händer. Man hittar ju sig själv förr eller senare, men processen som tjejerna går igenom är tuff. Men jag själv har passerat det för länge sen. Sen försöker jag absolut leva ett sunt liv. Jag tycker om att träna för att det är roligt och jag mår bra av det. Och jag äter helst nyttig mat för att då känner jag mig pigg och frisk. Men det är inte till punkt och pricka.

Vad brukar du träna för något?
-Jag tränar mest styketräning och yoga. Och så går jag en timmes promenad varje morgon med min hund.

Vad gör du om du har två minuter på dig att göra dig ordning?

-Då fixar jag mitt hår. Sminket får följa med i handväskan.

Hur fåfäng skulle du säga att du är?
-Inte så jättefåfäng, faktiskt. Många tror nog att jag är mer fåfäng än jag är. Vid tillfällen när man ska klä upp sig och vara fin anstränger jag mig. Men annars är jag absolut tjejen som går osminkad till ICA. Jag är jäkligt snabb när jag gör mig i ordning. Min kille tar dubbelt så lång tid som mig. Han tränger bort mig framför spegeln.

Vad är du mest nöjd med i ditt utseende?
-Jag har ett fint hår, där har jag en fördel. Jag har inte klippt mig på två och ett halvt år och jag har aldrig färgat håret i hela mitt liv. Sen tycker jag själv att jag är ganska proportionerlig. Jag har lite kurvor och rumpa och bröst och det hade kanske sett konstigt ut om jag haft det ena eller det andra, eller om jag varit ännu längre eller kortare.

Hur är det att jobba i samma bransch som din syster, Sofi Fahrman? Blir det någon rivalitet?

-Vi har aldrig varit några rivalsystrar. Vi har alltid gått våra egna vägar, vi har haft olika intressen och viljor från att vi var små. Det har alltid varit mer hjälpa än stjälpa. Så jag tycker bara att det är roligt.

[color=#71b945″>Vill du ta en titt i Frida Fahrmans badrumsskåp? Klicka här!

Namn: Frida Fahrman
Ålder: 27 år
Sysselsättning: Skönhets- och moderedaktör på Metro och modebloggare

Bildspel: Hemma hos Fahrman

Bildspel: Hemma hos Fahrman

Frida Fahrman på årets ELLE-gala.

Frida Fahrman på årets ELLE-gala.

[email protected]

2009-02-04 13:56:00

Publicerad: 4 februari 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp