“Kärlek gör mig vacker“

Julia Roberts är tillbaka! Efter flera års timeout återvänder filmstjärnan till vita duken i filmen "Duplicity". Nu berättar hon om tiden som mamma på heltid, och hur den förändrat hennes syn på skönhet.

Glöm skönhetsbehandlingar och hårstylister. Vill man bli snygg är det kärlek man behöver, menar Julia Roberts, som är på omslaget av det amerikanska skönhetsmagasinet Allures marsnummer.
-Nyckeln till skönhet är egentligen att alltid titta på någon som älskar en, säger hon.

Kanske är det därför stjärnan har tagit en flera år lång mammaledighet. Hennes familj, kameramannen Danny Moder och barnen Hazel, Finnaeus och Henry, är hennes egna hejaklack, berättar Julia.
-Ibland säger Finn att han gillar mina örhängen. Eller så säger Hazel, “Du ser fin ut, mamma“, det första hon gör på morgonen, säger hon.

Julia är övertygad om att allt beror på kärleken mellan henne och maken.
-Barnen ser sakerna han gör och sättet han delar sina känslor med mig, och sättet jag delar mina känslor med honom. Det häftigaste man kan göra för sina barn är att älska varandra i deras närvaro, säger Julia Roberts.

När hon kände att det var dags att återvända till filmkarriären blev det därför en tuff övergång. I Hollywood välkomnas man nämligen inte med samma ovillkorliga kärlek och uppskattning. Julia berättar att en medlem i arbetsteamet till nya filmen “Duplicity“ fällde en viktkommentar som gjorde henen rejält upprörd.
-Precis när man tror att man är på banan igen så kommer någon och säger, “När kommer babyn?“ Jag hade Henry på höften och sa: “Det här är min baby“. Det sårade verkligen mina känslor, säger hon.

Det näst värsta man kan säga till en småbarnsmamma, menar Julia, är “vad trött du ser ut“.
-Varför säger folk så? Säg bara att jag ser ut som en mamma! Säg inte att jag ser trött ut, säger hon.

Bildspel: “Kärlek gör mig vacker“

Bildspel: “Kärlek gör mig vacker“

[email protected]

2009-02-19 09:22:00

Publicerad: 19 februari 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp