Julias viktknep

"Christine"-skådisen Julia Louis-Dreyfus berättar om träningsschemat och maten hon inte kan motstå.

Julia Louis-Dreyfus är den enda av “Seinfeld“-skådisarna som inte råkat ut för den så kallade “Seinfeld-förbannelsen“ -när alla projekt efter den hyllade serien floppar. Hennes senaste tv-serie “Christine“ är en succé och i dagarna börjar en ny säsong i Sverige.

En förbannelse Julia däremot har råkat ut för är sin svaghet för fet mat. Som tv-kändis behöver hon hålla sig slank. Och det är inte alltid så lätt när man älskar bacon!
-Jag måste kämpa för att inte bli fet. Jag testar alltid olika grejer för att se vad som funkar, berättar den 48-åriga skådespelerskan för fitnessmagasinet Shape.

Julia håller sig i form genom att jogga i parken och svettas på en elliptisk träningsmaskin hon har hemma. Men hon tycker också att det är viktigt att belöna sig själv.
-Det känns som att jag förtjänar att äta något gott när jag jobbat hårt. Det är viktigt att man ger sig själv lite av det man vill ha, så att det inte känns som att man befinner sig i ett matfängelse, säger Julia.

Det Julia vill ha är framför allt choklad, som hon alltid har i en skrivbordslåda på jobbet för att kunna mumsa i sig en ruta eller två när hon känner för det.
-Men min största matlast är bacon. Jag kan inte ens ha bacon hemma, det vore en alltför stor frestelse, säger hon.

Bildspel: Julias viktknep

Bildspel: Julias viktknep

[email protected]

2009-02-26 08:46:00

Publicerad: 26 februari 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp