Hångla loss under misteln Hångla loss under misteln Vinterns stora läpptrend Vinterns stora läpptrend Storstadsvibbar till havs Storstadsvibbar till havs Rätt hudvård för rätt hy Rätt hudvård för rätt hy
Lördag 20 December 2014
HÅR & STYLING
Så gör du själv en lös knut

Så gör du själv en lös knut

Stjärnstylisten Serge Normant ger sina bästa tips för den ultimata håruppsättningen.

Att samla håret i en knut är många tjejers räddning under dåliga hårdagar.

Men en välstylad knut kan också bli en elegant uppsättning. Det gäller
dock att inte göra den alltför stram och hård, såvida det inte är bibliotekarielooken man är ute efter.

Den mest smickrande knuten ska vara mjuk, lätt tuperad och placerad ganska långt ner i nacken, berättar kändisstylisten Serge Normant i Allure.

Här är hans steg-för-steg-guide:

1. Använd en tät kam för att tupera hårrötterna högst uppe på huvudet. Tupera inte för mycket så att det blir stort och stelt, utan precis så mycket som behövs för att ge det lite struktur. Red sedan försiktigt ut eventuella tovor med en borste.

2. Svep håret bakåt med händerna och forma det till en låg hästsvans. Fäst den med en hårsnodd ungefär en centimeter från hårbotten.

3. Tupera lite på undersidan av hästsvansen och tvinna håret tills det formar en knut i nacken. Göm topparna under knuten.

4. Ta en lång u-formad hårnål och böj den ena "pinnen" åt sidan och uppåt, så att den formas till en krok. Stick ner hårnålen i den delen av knuten där du gömt hårtopparna. Gör sedan likadant med en till hårnål, som du sticker ner på andra sidan. Avsluta med lite spray för att hålla uppsättningen på plats.
2009-03-24 14:00 RSS icon

MALIN LUNDBLAD
malin.lundblad@improveme.se
improveme.se/malin

ANDRA LÄSTE OCKSÅ
"Hårrötterna var döda" Fixa Naomis galahår Sexträna - och bränn kalorier som aldrig förr Supersnyggt festhår Skäms över sina bröst
KOMMENTARER
comments powered by Disqus
BILDSPEL
Antal bilder11 Beyoncés frisyrer Antal bilder10 Så tränar kändisarna i jul Antal bilder11 Kapa kändisarnas look Antal bilder6 Så klarar du flygstressen