Ge ditt hår superglans

Matt, torrt och trist hår är nästan omöjligt att styla så att det ser bra ut. Testa proffsens knep för att ge ditt hårvall oemotståndlig glans och lyster.

Det bästa du kan göra för ditt hår är att regelbundet vårda det med bra produkter.

Därför lönar det sig att investera i ett bra salongsbalsam som du använder varje gång du tvättar håret. De pengar du sparar på billiga produkter kommer du ofta ändå att lägga ut på stylingprodukter för att försöka få ordning på ditt livlösa hår.

Ett hälsosamt hår är ett vackert hår, menar kändisstylisten Zoe Irwin.
-Glansen kommer från att hinnan runt hårstråna är sluten. Det får dem att reflektera ljus. Det enda sättet att uppnå detta är genom djupvårdande balsam, berättar Zoe för Marie Claire.

En annan sak som är viktig för att håret ska glänsa är kosten. Zoe Irwin rekommenderar tillskott av B- och E-vitamin. Järn, zink, fet fisk, ägg, nötter och frön gör också under för hårstråna.

Även massage kan göra håret friskare. Genom att själv massera din hårbotten med fingertopparna ökar du blodcirkulationen till skalpen, vilket får håret att skina.

Slutligen, för den där extra glansen: se till att tvätta ur schampot ordentligt varje gång du tvättar håret, så att inga rester sitter kvar och tynger ner och gör håret matt. Och avsluta med lite iskallt vatten.
-Den metoden använder jag alltid vid modellplåtningar och det gör verkligen under, säger Zoe Irwin.

Bildspel: Ge ditt hår superglans

Bildspel: Ge ditt hår superglans

[email protected]

2009-03-25 12:39:00

Publicerad: 25 mars 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp