“Jag vill göra folk fina“

I våras lanserades Lars Wallins egen sminkkollektion Make it your own. Nu får den härliga serien tillökning med nya produkter. Vi har intervjuat modeskaparen som avslöjar sina bästa sminktips, berättar om nykomlingarna i serien, samt varför alla sminkprodukter är döpta efter Hollywoodstjärnorna.

Har du några tips på hur man fixar en festlig sommarlook?
-Till sommaren tycker jag att man ska tillföra fräschör och lyster till ansiktet, inte använda matta eller mörka ögonskuggor, utan gärna pasteller. En fin färg som passar bra till sommaren är till exempel den pistagegröna ögonskuggan Vanessa från min kollektion Make it your own. Kring ögonen tycker jag man ska lägga en tunn, tunn eyeliner vid fransroten. Detta binder ihop och ger fransarna ett kraftigare intryck. På läpparna ska man absolut ha läppglans, två av mina favoriter från Make it your own är Peggy eller Satine. Att använda en blusher som ligger nära hudens ton ger en fräschör till sommarlooken.

Hur lägger man en ögonskugga på bästa sätt för att slippa fula skarvar?
-Tona, tona, tona. Sudda, sudda, sudda. Tänk på att använda produkter med mycket pigment.

Vad skiljer ”Make it your own” från andra sminkserier i billigare prisklasser?
-Jag har satsat på högkvalitativt smink i klara färger med mycket pigment vilket gör produkterna dryga. Det är rena färger vilket gör att dessa lätt kan blandas med varandra för att hitta egna färgkombinationer. Formatet på skuggpaletten gör produkterna lätta att använda. Varje produkt har en spegel och ligger i personliga förpackningar.

Du väljer att inte påverkas av trender och olika looker, varför?
-För mig är det viktigt att inspirera och låta kunderna själva få experimentera för att kunna hitta sina favoritkombinationer. Detta erbjuder Make it your own då jag har byggt upp en färgpalett med rena och klara färger som dessutom är varierbar året om. Det blir lätt tråkigt och opersonligt om man hänger upp sig på trender.

Vilka sminkprodukter är nya för i år?

-Vi fokuserar på ögonskuggan Vanessa och Blushen Leia.

Dina sminkprodukter känns exklusiva då de presenteras i en ask och dessutom en medföljer en detaljrik pouch, vad är tanken bakom det?  
-Jag vill att kunderna ska känna min textila historia i produkterna och samtidigt ville jag skapa en unik och personlig känsla med hippiechict inslag. Inspirationen kommer från gamla parfymerier och barbershops.

#IMG2-L#Hur hittar du inspiration till val av färger?
-Jag ville få ihop en snygg och spännande palett med färger som är lätta att kombinera och som blir vackra i ansiktet när man bär dem. Jag är inte ute efter att provocera. Jag vill göra folk vackra!

Om man är nyfiken på starka färger på ögonlocken, men känner sig osäker på hur man går tillväga, har du några tips på vägen?

-Ett tips är att blanda brunvita toner som Nicole eller Mischa från Make it your own. Om man har bruna och ljusa toner som en bas känns det bekvämare att addera en stark färg. Lägg den starkare färgen som en eyeliner just vid fransen för att binda ögat.

Alla dina produkter är döpta efter filmstjärnor, kan du ge några exempel och varför just de kvinnorna har fått den äran att var en del av Make it your own?
-När jag arbetar med Couture är det viktigt att hitta varje kunds personlighet i modell och färgval. Därför tyckte jag att det var en rolig arbetsprocess att hitta en skådespelerska, stjärna eller en rollkaraktär att applicera färgerna på. Till exempel är det korallorangea lipglosset Peggy inspirerat av den amerikanske hemmafrun Peggy Bandy. Den varmt nougatbruna färgen Nicole är inspirerad av Nicole Richie, det röda lipglosset Satine är inspirerad av Nicole Kidmans rollkaraktär i filmen Moulin Rouge och den turkosa färgen är inspirerad av Kimberly Stewart för att nämna några.

Avslutningsvis, vilka är dina 4 bästa sminktips?
1. Om man är ovan att sminka sig kan det vara svårt att forma en snygg globlinje. Ett tips är därför att skugga hela ögonlocket från globen och uppåt mot ögonbrynet. Under ögonbrynet lägger man en ljusare skugga som får möta den mörka skuggan.
2. Använda rouge som ger en fräschör till hyn. Viktigt att tänka på är att rougen inte bör vara i för hård kontrast till hyn. Det är sällan snyggt!
3. Måla en tunn eyeliner som ger fransarna ett tjockare intryck och en mer fokuserad, stark blick. Ett tips från Make it you own är den lila eyelinern Kelly som ger ett mjukare intryck och en fräsch blick, passar perfekt för en härlig sommarkväll.
4. Annars tycker jag alltid att man ska använda bra produkter med mycket pigment i som är mjuka och lätta att tona.

Bildspel: “Jag vill göra folk fina“

Bildspel: “Jag vill göra folk fina“

Make it your own av Lars Wallin

Make it your own av Lars Wallin

[email protected]

2009-04-01 08:24:00

Publicerad: 1 april 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp