Bästisar med stjärnglans Bästisar med stjärnglans Beyoncé och Cara i duett? Beyoncé och Cara i duett? Möt våren med grapefrukt Möt våren med grapefrukt Våga ställa krav på fillers Våga ställa krav på fillers
Onsdag 4 Mars 2015
MANLIGT
Dags att byta rakblad?

Dags att byta rakblad?

Det är svårt att ge en exakt livslängd för ett blad. Men när du känner att skäggväxten börjar ta emot vid rakningen börjar det bli dags att byta blad.

Hur länge ett rakblad håller sig beror på flera olika faktorer;

1. Hur ofta du rakar dig - bladet räcker tidsmässigt helt klart längre om du rakar dig ett par gånger i veckan istället för varje dag.

2. Hur grov skäggväxt du har - har du mjuk och gles skäggväxt sliter det inte lika mycket på bladet som om du har grov skäggväxt.

3. Hur känslig hud du har - hud som lätt irriteras efter rakning är känsligare för hur skarpt rakbladet är, så har du känslig hud ska du byta oftare.

4. Vad du använder för hyvel - nya hyvlarna från Gillette med batteri ger en lite längre livslängd på bladen eftersom vibrationerna hjälper till att skära av skäggstråna och därför sliter lite mindre på bladen.

5. Vad du använder för övriga rakprodukter - ju bättre produkter du använder till rakningen, desto mindre sliter det på hyveln eftersom det hjälper till att minska friktionen vid rakningen.

6. Hur noga du rengör rakbladet efter rakningen - slarvar du med att rengöra rakbladet efter du rakat dig så minskar du livslängden på bladet.

Ett tips är att hålla koll på lubrastripet på rakbladet (den lilla remsan som innehåller smörjande ingredienser) - när den börjar ändra färg och bli vit börjar det bli dags att byta blad.
2009-04-01 12:28 RSS icon

KARIN FAHLSTRÖM
redaktion@improveme.se

KOMMENTARER
comments powered by Disqus
BILDSPEL
Antal bilder5 Leto låter lockarna ryka Antal bilder7 Bästisar med stjärnglans Antal bilder14 Marc Jacobs till Sverige Antal bilder9 Män vill dofta manligt sött