Fixa ett fräscht leende

Vill du ha ett fräscht leende som kompletterar solbrännan i sommar? Då är BriteSmile den snabbaste och mest effektiva metoden för dig.

Kaffe, nikotin, rödvin och stark mat är några av alla de drycker, livsmedel och laster som missfärgar våra tänder. Men det finns en lösning. Enligt BriteSmile, som har behandlat över 100 000 personer, sägs 98 procent blivit mycket nöjda med resultatet. Därför valde jag att testa just deras metod hos Catharina Linjekvist på Ellipse Klinikken i Stockholm.

BriteSmile-metoden fungerar så att man i kombination
med blekningsgel och ljus bleker tänderna och avlägsnar missfärgningar. Viktigt att tänka på är att inte bleka tänderna om du har hål eller skador, så uppsök en tandläkare för undersökning innan du bleker dem oavsett metod. För övrigt är behandlingen säker och varken förändrar eller mjukar upp tändernas struktur. Sköter du om dina tänder kan resultatet hålla upp till fyra år.

Hur vita tänder du får är individuellt.
Catharina Liljekvist bedömde mina tänder som näst vitast på tandskalan, men jag valde ändå att genomföra behandlingar för att bli kvitt det ojämna resultatet från tidigare år då jag blekte med produkter för hemmabruk. I vanliga fall kan den här metoden bleka upp till åtta nyanser vitare.

Tandblekningsgelén verkade medan jag låg under ett starkt ljus med skyddsglasögon. Detta upprepas två gånger och totalt blir det tre gånger tjugo minuter. Efter proceduren sköljde jag munnen och Catharina informerar att behandlingen kan medföra lätta ilningar som går över efter ett dygn. Hon ger mig även en lista på saker jag bör undvika de närmsta dagarna, såsom kaffe, läsk, choklad och färgad mat.

Ett par timmar efter får jag kraftiga ilningar
men det lindras med receptfria värktabletter och försvinner under natten. Har man blekt tänderna tidigare är de känsligare, och därför blev ilningarna mer påtagliga för mig än för patienter som aldrig blekt sina tänder. Men som det gamla ordspråket lyder -vill man vara fin får man lida pin. Och fint blev det så det var värt besväret.

En BriteSmile-tandblekning på Ellipse Klinikken kostar 2800 kronor.
För mer information: www.ellipseklinikken.no

Catharina applicerar blekningsgelén på tänderna.

Catharina applicerar blekningsgelén på tänderna.

Därefter sätter Catharina fast lampan på bettskenan i munnen.

Därefter sätter Catharina fast lampan på bettskenan i munnen.

Behandlingen varar tre gånger tjugo minuter.

Behandlingen varar tre gånger tjugo minuter.

Före- och efterbilder på mina tänder.

Före- och efterbilder på mina tänder.

Två före- och efterbilder på två olika patienter som använt BriteSmile.

Två före- och efterbilder på två olika patienter som använt BriteSmile.

[email protected]

2009-05-12 13:27:00

Publicerad: 12 maj 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp