Så fixar du drömhåret

Här följer 8 effektiva knep för ett långt och friskt hår.

Fläta håret
Många med riktigt långt har sitt hår uppsatt i knut så topparna skyddas från allt slitage nedsläppt hår blir utsatt för. Det finns mängder av snygga knutar och håruppsättningar. Att fläta håret innan du går och lägger dig hjälper om du har problem med tovor och trassel och sover oroligt.

Borsta aldrig blött

Borsta aldrig ett genomblött hår, det är elastiskt och mycket skörare. Red ut tovorna med en bredtandad kam och hantera det försiktigt. Använd helst en kam utan “sömmar“ eller skarvar.

Schamponera med måtta
Tar ditt schampo slut innan ditt balsam så gör du förmodligen fel. En liten klick räcker. Försök tvätta håret mer sällan, schampo dagligen sliter på håret. Använd alltid massor av balsam, men inte på hårbotten, särskilt i topparna.

Inpackningar

Gör inpackningar två till tre gånger i veckan. Välj gärna ett lite mer påkostat märke på just inpackningar som verkligen ger fukt på djupet. För en bra produkt gör att du slipper klippa topparna varannan månad.

Mat för håret

Ät nyttigt och varierat, särskilt b-vitaminer och e-vitaminer är viktiga för att få friskt hår.

Välj rätt accessoarer
Tänk på vad du använder i håret. Hårsnoddar med metall och klämmor med vassa kanter skadar håret, välj mjuka och släta håraccessoarer.

Rengör borstarna
Rengör dina borstar och kammar regelbundet, de blir snabbt fulla av fett, smuts, döda hudceller, rester av stylingprodukter och damm. Tvätta dem med schampo och låt torka.

Undvik redskapen

Fön och plattång är boven mot ditt hår. Undvik dem så mycket som möjligt och låt håret självtorka. Även färgning sliter mycket på håret, blonderingar och blekningar är allra värst.

Bildspel: Så fixar du drömhåret

Bildspel: Så fixar du drömhåret

[email protected]

2009-07-27 07:50:00

Publicerad: 27 juli 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp