“Satsa på mycket färg“

Det kan vara knepigt för mörka tjejer att hitta produkter som passar hudtonen. Därför bad vi make up-artisten William Värnild från Make up store att ge sina bästa skönhetstips.

Vad ska mörkhyade kvinnor satsa på för produkter?
-En del mörkhyade, dock inte alla, har ganska tjock hud som kan upplevas som lite grå och matt. Vad jag kan rekommendera är krämer som ger huden riktligt med fukt. Produkter som innehåller c-vitamin är rekommenderar jag varmt. Make Up Store har även ett c vitamin-serum som heter ”Frim serum” som gör sig utmärkt för detta ändamål.

Vilka färger passar bäst till hudtonen?
-Det är viktigt att använda skuggor som ger lite nyansskillnad och som syns, men som inte bara faller sig som en skugga. Utan att man ska jobba med pasteller, vilket man inte behöver vara rädd för om man har ordentligt med färg. Detta bidrar till att ansiktet får liv och det händer något. En klar lila nyans eller en ljusblå färg är superfint. Riktigt bronsiga skuggor gör sig väldigt fint på dem som har lite olivfärgad hud.

Vilka nyanser på läppstift och ögonskuggor rekommenderar du?
-Något som ger färg. Exempelvis är röda läppar är väldigt fint. Det är viktigt att använda sig av läpp-produkter som har nyanser som neutraliserar den blå undertonen som mörka kvinnor kan ha.

Vad ska undvikas?
-För mycket pärlemor i produkterna gör lätt att ansiktet ser grått ut. Markera brynen och plocka dem så att ansiktet, trots att det är mörkt, ramas in och får ett lyft. Lägg en matt snygg off white skugga som highlight under brynet så syns brynet avsevärt mycket mer.

Bildspel: “Satsa på mycket färg“

Bildspel: “Satsa på mycket färg“

[email protected]

2009-08-21 08:30:00

Publicerad: 21 augusti 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp