Cardells 5 hårmåsten

Det finns många knep för att få till läckra frisyrer, men först måste du ha rätt grundverktyg. Skönhetsrådets expertfrisör listar här hårets 5 måsten.

1. Det perfekta klippet
-En bra klippning är en klippning som passar dig och ger dig bra variationsmöjligheter att förändra din look till både vardags och fest, säger Michael Cardell.

2. Schampo och inpackning

Be din frisör om goda råd för att välja ut produkter som passar just din hårtyp och dina förutsättningar, tipsar Michael.

3. Värmeskydd
För att inte skada och bränna håret i samband med att du jobbar med värmeverktyg är det viktigt att använda ett effektivt värmeskydd som du applicerar innan du börjar styla frisyren.

4. Stylingredskap
En bra uppsättning av olika stylingredskap är ett måste för att kunna styla din önskade frisyr. Enligt Michael Cardell är de två mest grundläggande redskapen en fön -för att skapa volym och locka håret -och en plattång.
-Med en plattång kan du göra håret både rakt och lockigt, säger han. 
 
5. Finishingprodukt

För att få den rätta slutfinishen på din önskade styling och för att frisyren ska hålla hela dagen -eller hela kvällen -gäller det att avlsluta med en finishingprodukt. 
-Det kan vara ett serum, en glansspray eller en hårspray som stabiliserar och behåller den styling som du gjort, säger Michael Cardell.

Bildspel: Cardells 5 hårmåsten

Bildspel: Cardells 5 hårmåsten

[email protected]

2009-09-17 09:43:00

Publicerad: 17 september 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp