“Folk dömer mig ofta“

Den svenska Hollywoodfrun Agnes-Nicole Winter lägger ner tusentals kronor på sitt yttre varje månad. "Det är viktigt att man presenterar sig som man vill att omvärlden ska uppfatta en", säger hon i en exklusiv intervju för improveme.se:s läsare.

Hur kommer det sig att du hamnade i Hollywood?
-Det var helt oplanerat och egentligen en ren tillfällighet. Jag träffade min första man på en av mina resor till Los Angeles.

Vad är den vanligaste fördomen folk har om dig?
-Människor dömer mig ofta efter mitt utseende: stora bröst, blond och smal, men upptäcker ofta sen att jag är riktigt smart. Folk blir faktiskt förvånade när de får veta vad jag sysslar med. Mitt utseende bedrar! Jag är jordnära trots all glamour. Jag ser det goda i alla utan att vara för naiv. Jag respekterar människor och dömer inte andra förrän de har bevisat motsatsen.

Hur mycket pengar lägger du ner på skönhet varje månad?

-Ja, det blir ganska mycket fokus på det och det kostar ju. Det kan röra sig mellan 2 000-5 000 i månaden, beroende på vad jag gör. Det blir händer, fötter, naglar, ansiktsbehandlingar, massage och andra kroppsbehandlingar. Man hör ofta att folk säger att kvinnor luktar gott I Beverly Hills. De är nog därför!

Vad är skönhet för dig?

-Skönhet för mig är både inre skönhet och yttre skönhet. Det första man lägger märke till är ju den yttre och ett första intryck har onekligen med utseende att göra. Det är viktigt att man presenterar sig som man vill att omvärlden skall uppfatta en. En vacker människa för mig är smal med fint ansikte och är även en person som tar hand om sig själv. Sedan om man lär känna någon som har otrolig människokvalitet så kommer den inre skönheten fram och kan överlappa det yttre.

Vad anser du om plastikkirurgi?

-I den värld jag lever i är det vanligt. Hollywood är ålders -och skönhetsfixerat. Både män och kvinnor besöker kirurgen mellan varven. I mitt yrke handlar det inte bara om att man vill se bra ut, utan ens utseende bidrar till att man blir anställd för olika jobb så att man kan tjäna pengar. Om man inte ser ung och så bra ut som möjligt så är det mycket svårare, nästan omöjligt. Konkurrensen är stenhård. Här i USA gör även hemmafruar och arbetande kvinnor och män skönhetsoperationer. Jag måste erkänna att det kan vara jobbigt. Men man har också valmöjligheter. “Som man bäddar får man ligga“ -eller hur?

Har du själv gjort några ingrepp?

-Ja, det har jag. Mestadels mindre operationer och behandlingar som Botox samt utfyllning av insjunkna kinder.

Hur tränar du för att hålla dig i form?

-3 morgnar i veckan är jag ute och hajkar ungefär en och en halv timme. Sedan tränar jag på gym tre till sex dagar i veckan. Jag gör uppehåll ibland när jag inte arbetar framför kameran och är också rätt bra på att fuska. Tack gode gud för privata tränare som mer eller mindre får tvinga en ibland. Det blir mycket tid på gymmet men jag tränar också hemma. Jag och min tränare, Brad Bose (en känd svensk tränare som tränar stjärnor i Hollywood), håller på att ge ut en tränings-DVD. Den visar hur vi gör, både hemma och på gymmet, för att få mig att se bra ut för röda mattan eller TV.

Om du skulle ge våra svenska män tre enkla skönhetstips, vad skulle dessa vara?
-Det är viktigt att även mannen tar hand om sig själv. Han skall vara ren, någorlunda vältränad kropp, artig, uppmärksam och överösa kvinnan med tacksamhet, beundran och komplimanger. Det gillar vi! Något som inte är speciellt sexigt är när folk fiser och rapar.

Skulle du någonsin kunna tänka sig att flytta tillbaka till Sverige?
-Ja, absolut! Mina söner är ju äldre nu och med det får jag mera frihet. Jag skulle alltid vilja vara nära dem, men kan absolut tänka mig att leva i Sverige. Kanske pojkarna kommer också, man vet aldrig. De pratar om det. Jag saknar familjen och gamla vänner. Ren luft, de vackra landskapen, organiserad tillvaro med en hög nivå av trygghet, maten och traditionerna.

Slutligen, har du några råd och tips du kan ge till tjejer som kanske är sugna på att skippa Svensson-livet här hemma i Sverige och bege sig till Hollywood?
-Man lever bara en gång, det är vi själva som väljer våra liv och vår framtid. Det är nyttigt att prova om man är frestad, man kan ju alltid ändra sig och åka hem. Jag har själv slängt mig i elden många gånger för äventyr. Jag har stor livslust och känner att jag har ett otroligt lärorikt liv. Jag har lärt mig mycket om världen och människor och skulle inte byta ut mina erfarenheter mot något annat! På gott och ont.

Namn: Agnes-Nicole Winter
Ålder: 53
Bor: Beverly Hills, California
Familj: 2 söner -Cristofer, 20, och Alexander, 16
Aktuell med: Driver sitt eget filmbolag “Global Star Films” i Los Angeles, arbetar även som skådespelare och producent för TV och Film.


Av: Emma Laggar

Bildspel: “Folk dömer mig ofta“

Bildspel: “Folk dömer mig ofta“

[email protected]

2009-10-06 07:16:00

Publicerad: 6 oktober 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp