Pigga ögon enkelt

Du behöver inte lägga dig under kniven för att få pigga ögon. Det finns fler alternativ, både produkter och enkla knep som effektivt ger svullna och mörka ögon ett fräschare intryck.

Att mörka ringar enbart beror på dålig sömn är en myt. Det kan tyckas att ögonen ”hänger” och har en gråaktig nyans men det är lite utav en synvilla, för fysiskt i ansiktet är det ingen större skillnad. Det kan också bero på dålig cirkulation och ärftlighet. Ytliga blodkärl kring ögonpartiet är dock den största boven till svullnader och trötta ögon. Blodkärlen släpper igenom färg kring den tunna huden och mörka ringar och gråa skuggningar blir synbart.

För att behandla mörka ringar kyler man blodkärlen så att de drar ihop sig och ser mindre ut. Mot svullnader och ”påsar” kan man arbeta med dränerande behandlingar. Då tillförs svalkande produkter som tränger ner i huden och på så sätt dränerar bort lymfvätska mot lymfknutarna som finns i ansiktet. Lymfsystemet tar hand om det slagg som är för stort för blodcirkulationen att ta bort. På så sätt minimeras svullnaderna och ögonen får ett synligt piggare intryck.

Metoderna som fungerar
Gelé som slipar bort mörka påsar
Murad Moisture silk eye är en lätt gelé med koffein och algextrakt som slätar ut och ger optimal fuktighet kring den känsliga huden kring ögonen. Ögongelén innehåller även det klassiska Murad- receptet som består en blandning av fuktgivande ingredienser, antibakteriella komponenter som lindrar hudrodnader, samt glykolsyra som avlägsnar döda hudceller. Produkten slipar varsamt bort det gråaktiga hudlagret och framhäver den underliggande friska huden. Murads ögongelé passar alla hudtyper och kostar 15 ml 550 kronor.

Infraröd laserstråle
Det är en metod där huden blir belyst infraröd laserstråle samtidigt som den duschas med kylsprej. Cool Touch bygger upp huden genom att irritera och lura den att sätta i gång en sårläkningsprocess. Nybildningen av kollagen stramar upp huden och gör den slätare. Resultatet syns efter 6 -8 veckor. Pris: från 2500 kronor/behandling och 4 -8 behandlingar behövs.

Hollywoodprodukten som fungerar
Jude Law, Madonna och Victoria Beckham är några av de internationella stjärnor som använder Crystal Clear Eye contour lift. En prisbelönt produkt som sägs verka snabbare och effektivare än sina konkurrenter. Fem minuter är allt som krävs för att ge den ömtåliga huden kring ögonen ett märkbart yngre och friskare utseende. Magin är att uppblöta Chitosan- kuddarna som består av ett effektivt extrakt som av ämnen som gör huden fastare. När chitosanet aktiveras av lösningen skapas en geléliknande hinna på huden som stimulerar mikrocirkulationen som ger fräschare ögonen. En förpackning innehåller 8 behandlingar och kostar 645 kronor.

Lys dig pigg
Behandlingen sker under en ljusskärm och gör huden mer spänstig. Det infraröda ljuset tränger ner i huden och sägs stimulera produktionen av kollagen. Ett plus är att många vintertrötta patienter även känner sig piggare efter behandlingen. Pris: 1 500 kronor/ behandling, 3–5 behandlingar

AHA-syra stramar upp
Om påsarna under ögonen beror på förslappad hud kan en mildare kemisk peeling strama upp huden. Alfahydroxisyra (AHA) är en mildare peeling med fruktsyror som ger huden spänst tar bort fina linjer och stimulerar cirkulationen. Pris: cirkapris 1 000 kronor per behandling.

Bildspel: Pigga ögon enkelt

Bildspel: Pigga ögon enkelt

[email protected]

2009-10-06 12:21:00

Publicerad: 6 oktober 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp