Sju hårfina tips

Genom att vårda håret rätt kommer du automatiskt att få ett vackert svall inom några månader. Här följer sju fungerande tips för ett långt och friskt hår.

Det rätta klippet

Hår växer ungefär 1 centimeter i månaden och går du till frisören
varje/varannan månad och klipper av några centimeter kommer håret inte
att bli längre. Så enkelt är det. Håll däremot efter och klipp av
kluvna hårtoppar.

Blött hår ska aldrig borstas
Borsta aldrig håret när det är blött, det är mycket skörare. Red ut tovorna med en skonsam borste från topparna och uppåt.

Tänk på kosten
Ät nyttigt och varierat, särskilt b-vitaminer och e-vitaminer är viktiga för att få friskt hår. Det finns även effektiva hälsokosttabletter som sägs hjälpa håret på traven.

Bli kvitt snusket
Rengör dina borstar och kammar med jämna mellanrum. De blir snabbt fulla av fett, smuts, rester av stylingprodukter och damm som annars hamnar i ditt svall. Rengör med schampo, du kan skrubba kammen med en nagelborste och skölja av dem.

Schamponera med måtta
Tvätta håret med schampo max två gånger i veckan och använd endast en liten klick. Tar ditt schampo slut långt före ditt balsam bör du fundera på hur mycket du egentligen använder. Använd istället massor av balsam, men inte i hårbotten, utan i längderna. Och nu under vinterhalvåret är det superviktigt med inpackningar minst två gånger i veckan.

Variera mera
Många sätter upp sitt hår i hästsvans för att få det ur vägen. Detta gör att håret skavs på precis samma ställe hela tiden, samma sak gäller utsläppt hår som gör att topparna slits. Försök därför att variera frisyr så ofta det går. Ha håret uppsatt i knut, gör trendiga flätor, tofs eller varför inte en snygg uppsättning?

Välj rätt accessoar
Hårsnoddar med metall och klämmor med vassa kanter skadar håret, välj mjuka och släta håraccessoarer.

Bildspel: Sju hårfina tips

Bildspel: Sju hårfina tips

[email protected]

2009-10-31 11:35:00

Publicerad: 31 oktober 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp