Sminka dig piggare

Det är inte alla dagar man känner sig fräsch som en nyponros. Faktum är att de flesta känner sig trötta och orkeslösa så här års. Men med några enkla makeup-knep kan du fuska dig lite piggare. Så här gör du.

Ge huden lyster
En lysande och jämn hy är det viktigaste för att se piggare ut. Börja med att dölja mörka ringar under ögonen med en concealer och applicera sedan en foundation jämnt över ansiktet. Använd sparsamt med puder.

Färga brynen
Ett par markerade ögonbryn gör mycket för att lyfta dina ögon och få dig att se fräschare ut. Har du inte naturligt markerade bryn kan du med fördel färga dem hemma eller helt enkelt fylla i den med en ögonbrynspenna eller ögonskugga.

Få en piggare blick
Lägg en ljus ögonskugga med lite skimmer i ögonvrån och på brynbenet, tipsar Sofis Mode. Rama sedan in ögat med en eyeliner och lägg en brun eller grå skugga längs globlinjen, som du sedan suddar ut uppåt och utåt.

Fixa förföriska fransar
Vill du slå på stort är ett par lösögonfransar ett oslagbart sätt att se pigg och fräsch ut. Men att böja upp fransarna och sedan måla ett par lager förlängande mascara funkar bra det också!

Fuska fram brännan
Vid den här tiden på året känner sig de flesta bleka och glåmiga. Fejka en solkysst look med en lätt bronzer som du borstar över ansiktet.

Rosa dina kinder
Rouge på kinderna ger också ett piggare intryck och får dig att se ut som om du just kommit in från kylan. Svep rouget över kindknotorna och borsta uppåt mot örats topp.

Låt läpparna gnistra
Mot de mer dramatiska ögonen passar det med mer naturella läppar. Välj hellre ett läppglans i en ljus nyans än ett knallrött läppstift.

Bildspel: Sminka dig piggare

Bildspel: Sminka dig piggare

[email protected]

2009-11-25 08:06:00

Publicerad: 25 november 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp