5 genvägar till hälsa

Vi vet ofta vad som krävs för att vi ska må bra och hålla oss i form. Problemet är bara att vi inte alltid orkar följa alla goda råd. Här är fuskmetoderna du kan ta till istället!

Hälsorådet: Ät lax två gånger i veckan
Fuskknepet: Att äta två portioner lax i veckan gör att du är säker på att få i dig tillräckligt med den nyttiga fettsyran Omega-3. Men om du inte har lust att äta lax så ofta, eller om du helt enkelt inte gillar fisken, kan du istället ta Omega-3-tillskott. En kapsel om dagen och du slipper laxen!

Hälsorådet: Använd tandtråd varje dag
Fuskknepet: Om du vet med dig att du inte kommer hinna eller orka använda tandtråd dagligen kan du investera i en elektrisk tandborste, som tar bort tandsten bättre än vanliga tandborstar. Dagligt borstande med eltandborsten Sonicare motsvarar 75 procent av effekten av en omgång med tandtråd, säger tandläkaren Joseph T. Abate till Men's Health.
 
Hälsorådet: Ät riktigt med frukt och grönsaker
Fuskknepet: Är frukt och grönt ingen favorit? Drick istället färskpressad apelsinjuice, smoothies och grönsaksjuicer. Tänk dock på att många innehåller tillsatt socker, så varva med frukter och grönsaker så ofta du kan.

Hälsorådet: Gör situps för att få magmuskler
Fuskknepet: Tycker du att det känns tråkigt att göra situps men vill ändå ha en vältränad mage? Gör så mycket av din viktträning som möjligt stående istället för sittande eller liggande. Det aktiverar magmusklerna och håller dem i trim. En annan sak som tränar rutorna: skratt!

Hälsorådet: Få i dig mycket fibrer
Fuskknepet: Om tanken på kruskakli och råggröt får det att vända sig i magen på dig, se till att köra några extra minuter på löpbandet istället. Konditionsträning får, liksom fiberrik kost, igång magen ordentligt och dessutom är det bra för hjärtat.

Bildspel: 5 genvägar till hälsa

Bildspel: 5 genvägar till hälsa

[email protected]

2010-02-11 08:17:00

Publicerad: 11 februari 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp