“Bli vän med din kropp“

Jennie Widegren är en mångsysslerska utan dess like. Som en av grundarna till dansgruppen bounce och som ansikte utåt för träningsmärket Reebok vet
hon hur otroligt viktigt det är att hålla hälsan i trim. I en exlusiv intervju för improveme.se delar hon med sig av sina bästa tips.

För dig Jennie, är det ju otroligt viktigt att du håller din hälsa på topp för att orka med. Hur pass stor roll spelar kosten in i det?
-Jag tror stenhårt på att vi är vad vi äter. Det vi stoppar i oss är sedan det vi får ut, i form av energi. Jag tror inte på en massa konstiga dieter eller att man bara bör äta en viss sorts mat. Däremot så tror jag det är otroligt bra att ta bort allt skräp i maten som vi stoppar i oss, så som socker, färgämnen och konserveringsmedel.

Men när det kommer till hälsa så är det ju fler saker som spelar in, träning tillexempel. Vad har du för träningstips till dem som har svårt att komma igång med just den biten?

-All träning är bra träning. Det viktiga är att träna för att röra på sig, inte vilken träningsform man utövar. Med andra ord behöver du nödvändigtvis inte gå till gymmet för att må bra och komma igång. Du kan lika bra träna hemma.

Men om man har tränat ett tag då och har svårt att motivera sig själv eller om man inte ens har kommit igång med träningen och har svårt att motivera sig till att ta första steget, vad ska man göra då?
-Jag brukar alltid tackla en motivationssvacka med att ifrågasätta mig själv. Är det kanske dags att byta träningsform? Eller kansk rent utav byta gym? Sedan är en PT ovärderligt. Det kan vara bland de bästa tipsen jag har att ge. För oavsett om man tidigare tränat mycket som jag, eller inte alls, så är det alltid bra med en person som står bredvid och ser saker ur ett annat perspektiv och kan pusha dig till att göra ditt yttersta.

Hälsa är ju ofta ett begrepp som kommer på tal. Vad innebär hälsa för dig?
-Hälsa för mig är att vara vän med sin egen kropp. Att inte hålla på och bråka med den för att man kanske har lite extra kött på låren utan att vara vän med den. Sedan tror jag också det är otroligt viktigt att göra medvetna val, både för sin egen del och för sin kropp.

Namn: Jennie Widegren
Ålder: 37 år
Bor: Stockholm
Sysselsättning: Är en av grundarna till dansgruppen Bounce samt ansikte utåt för träningsmärket Reebok
Hemsida: www.jenniewidegren.se

Bildspel: “Bli vän med din kropp“

Bildspel: “Bli vän med din kropp“

[email protected]

2010-03-16 13:36:00

Publicerad: 16 mars 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp