Tampong mot hiv Tampong mot hiv Nagellack mot droger Nagellack mot droger Så hälsosamma var de Så hälsosamma var de Malines nya klinik Malines nya klinik
Söndag 31 Augusti 2014
MANLIGT
Så förebygger du irritationer

Så förebygger du irritationer

Blir din hud irriterad när du rakar dig? Då har vi guiden för dig.

De svåraste skäggtyperna hittar du på rödlätta personer och män med afrikanskt ursprung. Den förstnämnda har känslig hy och grovt skägg, den sistnämnda har grov och lockig skäggväxt vilket gör att skäggstråna lätt böjer sig inåt.


Tyvärr är så kallade skäggfinnar omöjliga att bota,
men det finns rutiner du kan införliva i din rakprocess som lindrar problemet.

Först och främst gäller det att värma upp både skäggstubb och hud ordentligt innan rakningen. Att raka sig efter en varm dusch – och gärna på kvällen när du inte är stressad – gör att huden inte blir lika irriterad.

Att vara snål och spara in på rakblad är inte att rekommendera. Byt rakblad så snart du känner att den börjar riva i skäggstubben. Och använd gärna en rakhyvel med batterifunktion – vibrationen gör att stråna lättare skärs av och förlänger även livslängden lite på själva bladet.

Använd någon rakprodukt som är antiinflammatorisk – antingen i själva rakgelen eller i den vårdande produkten efteråt. Men tänk på att huden även ska lugnas efter rakningen. After shave med alkohol tar visserligen död på bakterierna men torkar även ut huden.

Se till att handduken du torkar ansiktet med är fräsch.
Att använda samma handduk som du även torkar händerna med ger ökad risk för bakteriespridning. Även rakhyveln ska rengöras noggrant efteråt.
2010-04-23 13:47 RSS icon

KARIN FAHLSTRÖM
redaktion@improveme.se

ANDRA LÄSTE OCKSÅ
"Jag vägde 108 kilo" "Jag gick upp 23 kilo" "Ska få rumpan i form" "Jag åt bara spenat" Gisele Bündchen berättar om livet som supermodell Mammas nya kropp
KOMMENTARER
comments powered by Disqus
BILDSPEL
Antal bilder9 Så hälsosamma var de Antal bilder7 Kändisarna sminktipsar Antal bilder1 Beautytips med olivolja Antal bilder7 Presenttips till mamma