Hångla loss under misteln Hångla loss under misteln Vinterns stora läpptrend Vinterns stora läpptrend Storstadsvibbar till havs Storstadsvibbar till havs Rätt hudvård för rätt hy Rätt hudvård för rätt hy
Fredag 19 December 2014
MANLIGT
Så förebygger du irritationer

Så förebygger du irritationer

Blir din hud irriterad när du rakar dig? Då har vi guiden för dig.

De svåraste skäggtyperna hittar du på rödlätta personer och män med afrikanskt ursprung. Den förstnämnda har känslig hy och grovt skägg, den sistnämnda har grov och lockig skäggväxt vilket gör att skäggstråna lätt böjer sig inåt.


Tyvärr är så kallade skäggfinnar omöjliga att bota,
men det finns rutiner du kan införliva i din rakprocess som lindrar problemet.

Först och främst gäller det att värma upp både skäggstubb och hud ordentligt innan rakningen. Att raka sig efter en varm dusch – och gärna på kvällen när du inte är stressad – gör att huden inte blir lika irriterad.

Att vara snål och spara in på rakblad är inte att rekommendera. Byt rakblad så snart du känner att den börjar riva i skäggstubben. Och använd gärna en rakhyvel med batterifunktion – vibrationen gör att stråna lättare skärs av och förlänger även livslängden lite på själva bladet.

Använd någon rakprodukt som är antiinflammatorisk – antingen i själva rakgelen eller i den vårdande produkten efteråt. Men tänk på att huden även ska lugnas efter rakningen. After shave med alkohol tar visserligen död på bakterierna men torkar även ut huden.

Se till att handduken du torkar ansiktet med är fräsch.
Att använda samma handduk som du även torkar händerna med ger ökad risk för bakteriespridning. Även rakhyveln ska rengöras noggrant efteråt.
2010-04-23 13:47 RSS icon

KARIN FAHLSTRÖM
redaktion@improveme.se

ANDRA LÄSTE OCKSÅ
"Jag vägde 108 kilo" "Jag gick upp 23 kilo" "Ska få rumpan i form" "Jag åt bara spenat" Gisele Bündchen berättar om livet som supermodell Mammas nya kropp
KOMMENTARER
comments powered by Disqus
BILDSPEL
Antal bilder11 Beyoncés frisyrer Antal bilder10 Så tränar kändisarna i jul Antal bilder11 Kapa kändisarnas look Antal bilder6 Så klarar du flygstressen