Kalorikoll med dagbok

För de allra flesta handlar inte fel matvanor om bristande kunskap, utan helt enkelt om inarbetade vanor. Börja skriv matdagbok för att hitta just dina ovanor.

Allt fler undersökningar visar att medelvikten har ökat för både män och kvinnor de senaste åren. Problemet ligger inte i att folk inte vet vad de ska äta, snarare är folk väldigt medvetna om vad som krävs för en sund och nyttig livsstil. Däremot har många svårt att omsätta denna kunskap i sitt vardagliga liv.

En enkel lösning för att ta reda på när du egentligen stoppar i dig de där extra och onödiga kalorierna är att börja föra en matdagbok.Genom att börja skriva ned exakt vad du äter, vid vilken tid du äter, och inte minst varför du äter, är det efter ett tag lätt att avgöra vad det är som triggar dina hungerskänslor. Är det hunger som gör att du äter, eller är det kanske stress, ensamhet, lycka? Vid varje inlägg i din dagbok bör du också göra en anteckning om hur hungrig du var då du åt, och hur nöjd du kände dig efter ditt mål.

Chansen att lyckas med viktminskning ökar om man är medveten om vilken funktion maten fyller för just sig själv. Då kan man hitta alternativ till stressätningen och sedan fokusera på viktnedgången.

Bildspel: Kalorikoll med dagbok

Bildspel: Kalorikoll med dagbok

[email protected]

2010-04-26 12:48:00

Publicerad: 26 april 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp