Enklare att äta nyttigt

Vi litar på vår mat och det har blivit enklare att välja nyttiga alternativ i mataffären. Det är två av sakerna en ny undersökning från Livsmedelsföretagen avslöjar.

En ny opinionsundersökning från Livsmedelsföretagen visar att vi har ett högt förtroende för den mat och dryck som säljs i Sverige. Hela 81 procent av de tillfrågade litar på matvarorna.

Drygt två tredjedelar tyckte också att det är lätt att välja hälsosamma matalternativ. Den siffran har stigit de senaste åren -2005 var det bara hälften av deltagarna som instämde med påståendet.

Livsmedelsföretagen rapporterar också att salt-, socker- och fetthalten i många matvaror har minskat det senate året. Fiberhalten har samtidigt ökat. Maten har med andra ord blivit nyttigare.

Konsumenterna ställer idag höga krav på sin mat och företagen har varit lyhörda, menar organisationen.
-Detta är ett resultat av livsmedelsbranschens arbete med att främja goda matvanor, där mycket handlar om att erbjuda ett variationsrikt sortiment av produkter som underlättar för konsumenterna att göra medvetna val, säger Livsmedelsföretagens vd Agneta Dreber i ett pressmeddelande.

Bildspel: Enklare att äta nyttigt

Bildspel: Enklare att äta nyttigt

[email protected]

2010-04-28 13:00:00

Publicerad: 28 april 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp