Lugg på rätt sätt

Luggen är helrätt just nu. Men det är inte alltid enkelt att få den att se snygg ut. Så här gör du.

Ska du klippa lugg är det bäst att låta frisören göra jobbet. Det är nämligen inte helt lätt att klippa en lugg på sig själv: det är lätt hänt att du klipper den för kort, att den blir sned eller att du råkar “göra lugg“ av för stor del av håret.

Däremot kan duganska enkelt trimma luggen själv mellan frisörbesöken. Se då till att håret är torrt när du trimmar, då längden ofta “krymper“ när håret torkar. Kamma igenom den noggrant med en fintandad kam och använd sedan en frisörsax för att klippa luggen. Håll saxen snett och trimma lite i taget tills du uppnår rätt längd. Tänk på att hellre klippa för lite än
för mycket.

När du stylar luggen kan du applicera en värmeskyddande produkt och sedan använda en rundborste för att föna håret i rätt form. Vill du ha en lite spretigare lugg klickar du ut lite strukturgivande stylinglotion i handflatan, för att sedan gnugga händerna mot varandra och dra fingrarna genom luggen.

Är du ute efter en mer blank och polerad look använder du istället en hårcreme i luggen. Du kan också ta hjälp av en plattång för att styla luggen slätare. Avsluta med en fixerande spray för att hålla frisyren på plats.

Bildspel: Lugg på rätt sätt

Bildspel: Lugg på rätt sätt

[email protected]

2010-05-07 14:21:00

Publicerad: 7 maj 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp