Rynkfri med bubblor

Bubblorna i kolsyrade drycker är den senaste mirakelmetoden mot rynkor, ringar under ögonen, överskottsfett, celluliter och hudbristningar, om man får tro italienska forskare.

Enligt en ny undersökning har forskarna vid universitetet i Siena i Italien forskat fram att de små bubblorna i läsk och mineralvatten motverkar ringar under ögonen, tar bort rynkor, smälter fett, reducerar hudbristningar och tightar till låren.

Vad som händer är att man injicerar kolsyran precis under huden för att få igång blodådrorna och ge hudcellerna extra näring. Enligt forskare kan kolsyran döda fettcellerna och fungera som en fettsugning genom djupa injektioner.  

En undersökning visar också att behandlingen är bra för celluliter. I Siena fick 58 kvinnor sex behandlingar under tre veckor. Resultatet visade att kvinnorna i snitt tappade två centimeter runt låren, en centimeter kring knäna och tre centimeter runt magen. Enligt läkaren Sabine Zenker vid det italienska universitet är det här en snabb och smärtfri behandling. En behandling kostar motsvarande mellan 1200 och 1800 kronor i Italien.

Patienter med astma
eller andra andningssvårigheter bör vara försiktiga med behandlingen. På British Association of Aesthetic Plastic Surgeons rekommenderas att fler studier görs. Än så länge finns behandlingen inte i Sverige och improveme.se har i dagsläget ingen information om huruvida behandlingen kommer att börja erbjudas här i framtiden.

Bildspel: Rynkfri med bubblor

Bildspel: Rynkfri med bubblor

[email protected]

2010-07-12 09:40:00

Publicerad: 12 juli 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp