Så får du slanka armar

Vi tipsar om övningarna som ger dig vältränade armar och som dessutom sätter fart på fettförbränningen.

Investera i ett smart minigym -det tar ingen plats i hemmet och det är lätt att ta med på resan och till jobbet. Då behövs först och främst ett gummiband som fungerar till ett antal olika övningar för hela kroppen. Bandet finns i olika färger beroende på vilket motstånd du vill ha, men det bästa är att ha två olika varianter. Vikter och en träningsdvd är andra två smarta prylar till ditt hemmagym.

Genom att träna muskulaturen kring armar och axlar får du automatiskt en snyggare hållning och mer konturer på armarna. Men för att få ett synligt resultat måste du träna minst tre gånger i veckan så det är bara att kickstarta idag.

Effektiva övningar för rygg och armar
1. Stå bredbent med bandet under fötterna och ha rak rygg. Lyft upp och ner.
Repetitioner: 3×15

2. Håll gummibandet i handtaget bakom nacken med högerarmen och med den andra handen håller du i bandet så du får motstånd. Sträck ut högerarmen rakt upp och sakta ner tio gånger därefter byter du till vänster och så vidare.
Repetitioner: 3×12

3. Sätt dig ner och ha ryggen rak. Ha gummibandet runt fötterna och dra handtagen bakåt så långt du kan. Sakta tillbaka och fram igen. Se till att inte lyfta skuldrorna allt för mycket.
Repetitioner: 3×15

4. Stå bredbent med bandet under fötterna och ha rak rygg. Lyft armarna rakt ut upp till axelhöjd och sänk
Repetitioner: 3×12

Bildspel: Så får du slanka armar

Bildspel: Så får du slanka armar

[email protected]

2010-08-19 13:55:00

Publicerad: 19 augusti 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp